Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Raspored obuke za općinske popisivače Ispiši E-mail
11 Sep 2013
Poštovani, u periodu od 16.09.2013.godine do 20.09.2013.godine u periodu od 09 do 17 sati održaće se obuka za općinske popisivače. Obuku svake grupe općinskih popisivača će vršiti po 2 ili 3 općinska instruktora, nakon čega slijedi testiranje. Tabelu u pdf formatu sa svim potrebnim podacima možete preuzeti ovdje:Popisivaci poziv na test .pdf (85.60 KB).
saznaj više...
Konačna lista općinskih instruktora i lista općinskih popisivača za obuku Ispiši E-mail
10 Sep 2013
Nakon petodnevne cjelodnevne obuke kandidati za općinske instruktore su polagali test, nakon kojeg je sačinjena konačna lista općinskih instruktora koji će raditi na popisu stanovništva u BiH u 2013 godini, dok su preostali rezerve koje će „uskočiti“ u slučaju potrebe.  Konačna lista općinskih instruktora je objavljena ispred službenih prostorija PKLS Srebrenik a istu u pdf. formatu možete preuzeti i ovdje: Konacna lista Instruktora nakon testa.pdf (97.03 KB).  Naredni posao koji slijedi je petodnevna obuka koju će izabrani instruktori sprovesti sa popisivačima, a termin, mjesto obuke i raspored kandidata ćemo objaviti uskoro. Ovom prilikom Vam u pdf. formatu predstavljamo i listu općinskih popisivača, koji će po obavljenoj obuci takođe biti testirani od strane općinskih instruktora a nakon ocjene iz testa biće objavljena konačna lista općinskih popisivača koji će raditi dok će preostali biti rezerva. Ova lista je nastala na osnovu liste koja je PKLS Srebrenik dostavljena od strane Agencije za statistiku FBiH, nakon čega su otpali kandidati koji nisu mogli dokazati navode iz svoje prijave (najviša školska sprema, radna aktivnost ili uvjerenje da je kandidat civilna žrtva rata, ratni vojni invalid, demobilisani borac ili da je član porodice poginulog porca), ili su otpali kandidati koji su sami izjavili da iz nekih razloga odustaju. Nakon ovog članovi PKLS Srebrenik su pristupili pozivanju redom sljedećih kandidata sa liste, i to je trajalo sve dok se nije dobio potreban broj popisivača, obzirom da su mnogi i u ovom koraku odustali, dok se neki nisu ni javili, nakon brojnih poziva, na broj telefona, koji su  prikazali u svojoj prijavi. Lista općinskih popisivača za obuku je objavljena ispred službenih prostorija PKLS Srebrenik a istu u pdf. formatu možete preuzeti i ovdje: Popisivaci final.pdf (453.15 KB).

 

saznaj više...
In memoriam: Husein Lelić (1927-2013) Ispiši E-mail
10 Sep 2013
Dženaza Huseina Lelića
Dženaza Huseina Lelića
Dana 07.09.2013. godine, u 86. godini života,  u Tuzli je preminuo Husein Lelić, ugledni Srebreničanin koji je od 1969. do 1978. godine bio predsjednik Skupštine Opštine Srebrenik.  Husein Lelić sin Huse je rođen 12. marta 1927. godine u Brnjičanima, općina Srebrenik, a kao mladić se aktivno uključio u Narodno oslobodilački pokret. Tokom sedamdesetih godina prošlog stoljeća Husein Lelić je u nekoliko uzastopnih mandata obavljao odgovornu dužnost  predsjednika Skupštine Opštine Srebrenik, kom prilikom je udario temelje i osmislio smjer budućeg ubrzanog razvoja grada Srebrenika i kompletne srebreničke općine u svim segmentima, čime je ostavio neizbrisiv trag u historiji Srebrenika. Dana 08.09.2013.godine dženaza je, Imageu prisustvu članova porodice, brojnih   prijatelja i poznanika, krenula ispred  Džindića džamije u Tuzli, a ukop je obavljen na mezarju u neposrednoj blizini ove džamije. Delegacija općine Srebrenik je prisustvovala dženazi i na kabur položila vijenac sa cvijećem.Image
saznaj više...
Turistička patrola posjetila Srebrenik Ispiši E-mail
07 Sep 2013
Kuća Suljagića u Špionici
Kuća Suljagića u Špionici
Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, u saradnji sa partnerima, Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice, Turističkom zajednicom TK-a, RTV TK-a, Srednjom turističko-ugostiteljskom školom su tokom ljetnih mjeseci proveli akciju „Turistička patrola“ na području Tuzlanskog kantona s ciljem unapređivanja turističke ponude, motiviranja lokalne zajednice za očuvanje turističkih područja i zaštite čovjekove okoline, kao i podizanja svijesti o značaju i važnosti razvoja turističke djelatnosti za  ukupni ekonomski razvoj, te je shodno tome i imenovan tim za provođenje navedene akcije.  „Turističku patrolu“  su sačinjavala stručna lica iz različitih oblasti, te predstavnici svih lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona. Općina Srebrenik je 05.09.2013.godine ugostila
Stara džamija u Špionici
Stara džamija u Špionici
“Turističku patrolu” koja će nakon obilaska svih općina TK, te obilaskom najznačajnijih turističkih destinacija i objekata na području svake općine, utvrditi realnu ocjenu iskorištenosti turističkih potencijala na području našeg kantona. Navedena akcija će takođe potaknuti razvoj novih turističkih inicijativa i proizvoda u različitim segmentima turističke ponude, podići nivo gostoljubivosti i stvoriti bolju klimu dobrodošlice, kao i pomoći razvoju svijesti o značaju turizma za podizanje ukupnog kvaliteta življenja na prostoru Tuzlanskog kantona. Aktivnosti „Turističke patrole“ su usmjerene na ocjenu uređenosti turističkih mjesta kao cjeline, kao i obima i kvaliteta pojedinačnih elemenata turističke ponude. Cijeli tim prati i ekipa RTV TK, koja će pripremati odgovarajući materijal o turističkoj ponudi lokalnih zajednica, a snimljeni materijal će biti na adekvatan način prezentovan
Obilazak SRC Orion Ormanica
Obilazak SRC Orion Ormanica
kao zvanična turistička ponuda Tuzlanskog kantona. U okviru navedene akcije Srebrenik  je predstavio smještajne kapacitete Hotela “Park” te Motela “Orion” i “Gradina”. Pored toga općina Srebrenik se može pohvaliti i izuzetno kvalitetno urađenom turističkom signalizacijom koja potencijalne turiste upućuje u obilazak trenutnih turističkih kapaciteta. Stari grad Srebrenik je najznačajniji kulturno historijski spomenik na području Srebrenika koji se trenutno koristi u turističke svrhe. Pored Starog grada Srebrenika, “Turistička patrola” je obišla i centar Srebrenika koji se može pohvaliti sa turističkim mapama, turističkim info punktom, uređenim zelenim površinama, fontanom, ali i spomenicima kulture koji se nalaze u Špionici, “Suljagića konakom”
Pažnju članova Turističke patrole je privuklo i Etno dvorište Marojević u Gornjim Hrgovima
Pažnju članova Turističke patrole je privuklo i Etno dvorište Marojević u Gornjim Hrgovima
i “Starom džamijom” koja je restaurisana. Nakon toga upriličena je posjeta “Etno dvorištu Marojević” u Gornjim Hrgovima i Sportsko rekreativnom centru “Orion”. Nakon obilaska turističkih znamenitosti i potencijala općine Srebrenik „Turistička patrola“ je razgovarala sa Općinskim načelnikom Buljubašić Sanelom. Načelnik općine je iskoristio priliku da još jednom ukaže na izuzetno veliku vrijednost turističkih potencijala kojima raspolaže Srebrenik, te da predoči smjernice daljeg razvoja turizma na području općine Srebrenik. „Turistička patrola“ će na kraju akcije sačiniti jedinstvenu brošuru turističke ponude Tuzlanskog kantona, te shodno postojećim propisima izvršiti ocjenjivanje i kategorizaciju turističke ponude u svim općinama.
saznaj više...
KK Gradina Srebrenik počela sa pripremama Ispiši E-mail
05 Sep 2013
Detalj sa press konferencije
Detalj sa press konferencije
Nakon još jedne uspješne sezone u kojoj su košarkaši Gradine zauzeli visoko 5. mjesto gdje su za jednu pobjedu ispustili PLAY OFF A1 lige, novu sezonu i pripreme KK Gradina zvanično je počela 28.08.2013. prozivkom novog pomoćnog trenera Armana Begovića. Ulogu glavnog trenera u novoj sezoni nakon odlaska Vladimira Miaćnovića preuzima „novi-stari“ trener KK Gradina Amir Delalić. Amir Delalić se smatra jednim od najuspješnijih trenera koji su  radili u Gradini. Ekipu Gradine je već vodio u sezoni 2009/2010 kada je napravljen historijski uspjeh samim ulaskom u A1 Ligu KSBiH. Igrački kadar u takmičarskoj sezoni 2013/2014 bazirat će se na domaćim igračima uz 2-3 iskusnija igrača sa strane kako bi uz njih naši mlađi igrači brže stasali. Novi trenerski tandem Delalić – Begović će pokušati izvući maksimum iz trenutnog igračkog kadra. Trenutno se na pripremama nalazi 17 igrača koji svi imaju podjednake šanse da izbora svoje mjesto među 12 igrača. Takođe, ove godine prvom timu priključeno je 5 igrača iz omladinskog pogona gdje se najviše očekuje od mladog centra Bećirovića i kapitena kadeta Bešića. Očekivanja su da uz par pojačanja na pozicijama koje trenerski tandem odredi KK Gradina ove sezone izbori PLAY OFF A1 lige. Trenutno, jedino pojačanje u ovoj sezoni za Gradinu je iskusni centar Muris Andelija koji dolazi iz OKK Slobode Tuzla. U predstojećem prvenstvu najviše se očekuje od iskusnog dvojca Nurkanović – Andelija te malo mlađih igrača Buljubašića, Topalovića, Hasića, Gope i ostalih. Početak A1 lige i 1. kolo predviđen je za 19.10.2013. godine kada naši košarkaši gostuju u Zeničkoj Areni i ekipe OKK Čelik. “Iako ovu sezonu KK Gradina ima manji budžet u odnosu na prošlu sezonu očekujemo da to neće utjecati na našu likvidnost koju smo imali proteklih godina. Kao mlad kolektiv s obzirom da nam je ovo peta sezona u ligama KSBiH KK Gradina stiče iskustvo koje je prijeko potrebno kako u igračkom tako i u organizacionom smislu. Takođe želimo da se zahvalimo lokalnim medijima koji kroz čitavu sezonu prate KK Gradinu Srebrenik.” – ističu u KK Gradini Srebrenik.   (ntv jata)
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1664
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik