Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Saopštenje za javnost Općinskog vijeća Srebrenik Ispiši E-mail
28 Dec 2012
Općinsko Vijeće općine Srebrenik, na svojoj III redovnoj sjednici, održanoj u petak 28.12. 2012. g., jednoglasno je donijelo Odluku da se zakaže tematska sjednica Općinskog vijeća, u vezi najave pokretanja krivične prijave od strane Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle,  protiv pripadnika vojne i civilne vlasti općine Srebrenik u periodu 1992 – 1995. g. S tim u vezi je medijima proslijeđeno i sljedeće saopštenje za javnost:Saopstenje za javnost.pdf (107.42 KB).

 

Učenicima i studentima 65.000 KM za stipendije i kredite Ispiši E-mail
27 Dec 2012
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama
Dana 27.12.2012.godine, u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, učenici i studenti sa područja općine Srebrenik su potpisali ugovore sa Općinom o stipendiranju i kreditiranju za školsku 2012/2013. g., vrijedne ukupno 65.000 KM. Riječ je o 26 učeničkih  stipendija te 62 studentska kredita, iako je za ove namjene aplicirao daleko veći broj učenika i studenata. Svaki učenik dobit će po 500 KM i to u deset jednakih mjesečnih rata po 50 KM, a svaki student po 800 KM i to po 80 KM svakih deset mjeseci, i nadam se da će im to pomoći u lakšem i kvalitetnijem školovanju, kazao je načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić, koji im je ovom prilikom čestitao Novu 2013.godinu te im zaželio puno zdravlja i uspjeha
Buljubašić Halima prima Ugovor o studentskom kreditu od općinskog načelnika Sanela Buljubašića
Buljubašić Halima prima Ugovor o studentskom kreditu od općinskog načelnika Sanela Buljubašića
u nastavku školovanja. Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora sa Općinom, nisu skrivali ni studenti, a Buljubašić Halima, studentica 2. godine Filozofskog fakulteta u Tuzli kazala nam je: -Sretna sam i zadovoljna što sam ispunila kriterije za dobivanje studentskog kredita. Zahvaljujem se općinskom načelniku i nadležnoj Službi što nam svake godine omogućavaju povoljne kredite i stipendije, i mislim da će mi, kao uostalom i ostalim dobitnicima kredita i stipendija, ova sredstva biti od velike koristi tokom školovanja u narednoj akademskoj godini. 
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama

saznaj više...
Načelnik Sanel Buljubašić održao tradicionalne novogodišnje prijeme Ispiši E-mail
26 Dec 2012
Prijem za članove UO Sportskog saveza
Prijem za članove UO Sportskog saveza
Danas je općinski načelnik Sanel Buljubašić održao tradicionalni novogodišnji prijem za članove Upravnog odbora Sportskog saveza općine Srebrenik, direktore  Javnih preduzeća, direktore naših škola i obdaništa te  za predstavnike boračkih udruženja – udruga, proisteklih iz rata 1992. – 1995. g. i 1941. – 1945. g. Bila je to još jedna prilika da se sumiraju rezultati i aktivnosti koji su bili predmet djelovanja i rada u protekloj godini, kao i predstave planovi za naredni period. Zajednička konstatacija je da se u godini koja je, po mnogo čemu, bila teška ipak postigao maksimum u radu i djelovanju svih zajedno što pokazuju i podatci koji su prezentovani prisutnima. Izražena je nada u nastavak i realizaciju pozitivnih rezultata i
Prijem za direktore JU i JP
Prijem za direktore JU i JP
aktivnosti u godini koja je pred nama, uvažavajući teško ekonomsko stanje i krizu u našoj državi. Načelnik Buljubašić se svima zahvalio na dolasku i prisustvu prijemu, a naši gosti na toplom dočeku koji im je priređen. Načelnik je ovom prilikom svim gostima uručio i skromne poklone od strane općine: kalendar, rokovnik i olovku.
Prijem za direktore OŠ i MSŠ Srebrenik
Prijem za direktore OŠ i MSŠ Srebrenik


Prijem za predstavnike boračkih organizacija
Prijem za predstavnike boračkih organizacija

saznaj više...
Potpisani ugovori sa korisnicima bespovratnih sredstava iz oblasti boračko-invalidske zaštite Ispiši E-mail
26 Dec 2012
Detalj sa potpisivanja ugovora
Detalj sa potpisivanja ugovora
Krajem prošle sedmice, u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, uz prisustvo savjetnika načelnika za infrastrukturu Hodžić Damira i šefa Službe za boračko-invalidsku zaštitu Slanjankić Ramiza, održana je skromna svečanost u povodu potpisivanja ugovora o raspodjeli bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje boračke populacije na području ove općine. Ugovore su potpisali predstavnici 22 boračke porodice, od čega  12 iz kategorije porodica šehida i 10 porodica demobilisanih boraca, dok su ugovori s devet porodica ratnih vojnih invalida potpisani u septembru ove godine. Na osnovu potpisanih ugovora, na 22 porodice šehida i demobilisnaih boraca raspodijelit će se ukupno 247.000 maraka, dok je ranije raspoređeno 68.500 KM ratnim vojnim invalidima. U skladu sa socijalnim statusom i stepenom dovršenosti njihovih stambenih objekata, boračke porodice će dobiti bespovratna sredstva u iznosima od 6.000 do 18.000 KM, a sredstva je osigurala Vlada Tuzlanskog kantona. Kako ističe Razim Slanjankić, šef Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu Srebrenik, riječ je o bespovratnim sredstvima za 2011. godinu koja, zbog nedostatka novca u budžetu Tuzlanskog kantona, nisu mogla biti isplaćena do sada. Inače osim navedene aktivnosti predstavnici Službe za BiZ i organizacije PŠ-PB su, povodom najdražeg katoličkog blagdana Božića, posjetili  porodice poginulih pripadnika HVO-a sa našeg općinskog područja a 18.12.2012.g. je završena konkursna procedura prijave učenika i studenata, iz reda boračkih populacija, za dodjelu stipendija i kredita od strane Ministarstva za boračka pitanja Tuzla. Putem ove Službe je podneseno ukupno 248 zahtjeva od čega na učeničke stipendije otpada 126 zahtjeva a na studentske kredite 122 zahtjeva. O rezultatima navedenog konkursa ćete biti blagovremeno obaviješteni.
saznaj više...
Lejla Zahirović pobjednica Dječijeg festivala zabavne muzike Srebrenik 2012 Ispiši E-mail
26 Dec 2012
Detalj sa prošlogodišnjeg, takođe pobjedničkog, nastupa Lejle Zahirović
Detalj sa prošlogodišnjeg, takođe pobjedničkog, nastupa Lejle Zahirović
Učenica OŠ „Duboki Potok“ Lejla Zahirović, pobjednica je “Dječijeg festivala zabavne muzike Srebrenik 2012“, koji je organizovan u Sportskoj dvorani u organizaciji JU „Sportsko-rekreativni centar“ Srebrenik.  Ona je u konkurenciji šest škola i osam takmičara prema ocjeni stručnog žirija bila najbolja te tako zasluženo došla do pobjede. Izvodila je pjesmu „Molitva“ s kojom je Marija Šerifović 2007.godine pobijedila na Eurosongu.  Drugo mjesto pripalo je učeniku OŠ „Tinja“ Semilu Dediću s pjesmom „Možda nebo zna“, dok je treće mjesto osvojila učenica „Prve osnovne škole“ Elma Junuzović sa pjesmom „S kim čekaš dan“.  Zapažen nastup također su imali i ostali učenici i to Ajla Dedić iz OŠ „Podorašje“, zatim Ensar Hodžić iz OŠ „Rapatnica“, Azur Hogić i Aida Šiljić iz „Druge osnovne škole“ te Rasim Rizvanović iz „Prve osnovne škole“.  Najboljim učenicima uručeni su prigodni poklon paketi, pehari i diplome. Specijalni gost „9. Dječijeg festivala zabavne muzike“ bio je naš sugrađanin Mirza Selimović, koji je, također kao osnovac,  učestvovao nekada na jednom od ovih festivala, dok je ovu večer bio član žirija, zajedno sa predstavnicima medijskih kuća iz Srebrenika.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1463
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik