Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Uspjeh učenika MSŠ Srebrenik na kantonalnom takmičenju iz matematikle za srednjoškolce Ispiši E-mail
09 Apr 2013
Detalj sa otvorenja Kantonalnog takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola TK
Detalj sa otvorenja Kantonalnog takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola TK
Mješovita srednja škola Kalesija bila je domaćin Kantonalnog takmičenja iz matematike za učenike srednjih škola Tuzlanskog kantona. Nakon uvodnih obraćanja Mersada Hasanovića, direktora MSŠ Kalesija, i Hariza Agića, direktora Pedagoškog zavoda Tuzla, takmičenje je otvorio prof. dr. Mehmed Nurkanović, profesor sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli. U konkurenciji prvih razreda prvo mjesto su podijelili Emir Muratović (Gimnazija ”Meša Selimović”) i Naria Đedović (KŠC ” Sveti Franjo” Tuzla), drugi je bio Hajrudin Jupić (Međunarodna škola Tuzla), a treća Vildana Sekić (MSŠ Srebrenik ). Osim njih, plasman na Federalno takmičenje su obezbijedili i: Almira Mujačević (Medicinska škola Tuzla), Edina Hodžić (Međunarodna škola Tuzla), Aida Bungur (Gimnazija ”Mustafa Novalić” Gradačac), Zlatko Bedžetović (Medicinska škola Tuzla), Ervin Karinčić (Gimnazija ”Meša Selimović”) i Selver Dahalić ( Medicinska škola Tuzla). Najbolja u konkurenciji drugih razreda bila je Ajla Nurkanović (Gimnazija ”Meša Selimović”), drugo mjesto je osvojio Mirza Arnaut (Gimanzija ”Dr Mustafa Kamarić” Gračanica), a treće Selma Nukić (Gimnazija ”Dr Mustafa Kamarić” ). Na Federalno takmičenje još će ići i Adis Čizmić (MSŠ Srebrenik) i Muhamed Dedić (Gimnazija ”Dr Mustafa Kamarić” ). U konkurenciji trećih razreda 1. mjesto je osvojio Samir Halilčević (Gimnazija Živinice), drugo mjesto su podijelili Semir Omerović (MSŠ Srebrenik) i Irma Hadžić (KŠC ”Sveti Franjo” Tuzla), dok je treće mjesto pripalo Mariam Elamin (Međunarodna škola Tuzla). Plasman na Federalno takmičenje su obezbijedili još i Selina Jukić (Gimnazija ”Meša Selimović”), Amra Muratović (Gimnazija Živinice) i Džemo Mustajbašić (Gimnazija ”Dr Mustafa Kamarić” ). U konkurenciji maturanata sa stopostotnim učinkom prvo mjesto je osvojio Adnan Ibrić (Gimnazija Lukavac), drugo mjesto je pripalo Belmi Skopljaković (Gimnazija ”Meša Selimović”), a treće mjesto je osvojio Amir Gvozden (MSŠ Srebrenik). Na Federalno takmičenje još idu: Mladen Pejić (KŠC ”Sveti Franjo” Tuzla), Sulejman Delić (Gimnazija ”Dr Mustafa Kamarić”) i Salko Isaković (Gimnazija ”Ismet Mujezinović”). Učenicima i profesorima Mješovite srednje škole Srebrenik čestitamo na postignutom uspjehu uz želju da nas kvalitetno predstave i na Federalnom takmičenju iz Matematike.   (http://www.kalesija.com)
Budžet općine Srebrenik za 2013.g. Ispiši E-mail
08 Apr 2013
Bilten broj 40 i 41 Ispiši E-mail
08 Apr 2013
Obavijest o javnoj raspravi po nacrtu Zoning plana Poslovne zone Špionica I Ispiši E-mail
06 Apr 2013
Služba za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu općine Srebrenik obavještava građane, pravna i fizička lica, te sva druga zainteresovana lica i udruženja građana, da je u toku  javna rasprava po nacrtu Zoning plana „Poslovne zone Špionica I“. Grafički izvod iz navedenog Zoning plana je izložen u prostorijama Mjesnog ureda Špionica, zatim u holu Doma kulture u Srebreniku, te u Službi za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu općine Srebrenik, u ulici 211. oslobodilačke brigade u Srebreniku, gdje se može izvršiti uvid u isti svakim radnim danom od 7.30 do 16 sati. Takođe, izvod iz plana možete pogledati i ovdje:Karta_dispozicije_objekata.pdf (4.40 MB) i Poslovna_zona.pdf (3.47 MB). Javna rasprava po nacrtu predmetnog Zoning plana će trajati do 29.04.2013. godine. Do navedenog datuma svi zainteresovani mogu u pisanom obliku dostaviti svoje eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge u Službu za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu, na naprijed navedenoj adresi, gdje se takođe  mogu dobiti i sva dodatna pojašnjenja u vezi predmetnog Zoning plana. Završna rasprava po predmetnom nacrtu će se održati dana 25.04.2013.godine u Domu kulture u Srebreniku, sa početkom u 14 sati.
saznaj više...
Na Majevici održano druženje ljubitelja terenaca Ispiši E-mail
05 Apr 2013
Okupljanje vlasnika terenaca
Okupljanje vlasnika terenaca
U organizaciji Auto-moto kluba „Terenac 4x4“, u Gornjim Hrgovima kod Srebrenika, održani su revijalna vožnja i druženje ljubitelja terenaca iz Srebrenika, Brčkog, Kladnja, Banovića, Zvornika i Bosanskog Broda. Na sjevernim padinama planine Majevice okupilo se oko 150 ljubitelja četverotočkaša koji su, pred velikim brojem posjetilaca, prezentirali svoje vještine upravljanja moćnim terenskim vozilima. U sklopu jednodnevnog druženja organizirana je vožnja terenskim vozilima po blatnjavoj i izuzetno nepristupačnoj planinskoj stazi od Gornjih Hrgova do Ivove vode, na samim
Domaćin je auto-moto klub "Terenac 4x4" iz G. Hrgova
Domaćin je auto-moto klub "Terenac 4x4" iz G. Hrgova
vrhovima planine Majevice, u dužini od oko 20 kilometara. Na novoizgrađenom poligonu u Gornjim Hrgovima, nakon toga, je održana tkz. vožnja spretnosti, na kojoj su ljubitelji terenaca prezentirali svoju hrabrost i vještine, od kojih je posjetiocima zastajao dah. Nakon prezentacije vještine upravljanja moćnim terencima, nastavljeno je druženje domaćina i njihovih gostiju, koje je potrajalo do večernjih sati. –Ovo revijalno druženje organizirali smo  s ciljem promocije i afirmacije auto-moto sporta, ali i tkz. off-road turizma, koji ima sve više poklonika u zemljama EU.
Jedan od učesnika
Jedan od učesnika
Na taj način posjetiocima ćemo približiti prirodne ljepote planine Majevice, ali i srednjovjekovnu tvrđavu u Gornjem Srebreniku-ističe Željko Babić, predsjednik Auto-moto kluba „Terenac 4x4“. (tekst: Osman Mujkić, foto: Vlado Ilić)

Druženje domaćina i gostiju je potrajalo do večernjih sati
Druženje domaćina i gostiju je potrajalo do večernjih sati

 

saznaj više...
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1531
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik