Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Članovi delegacije iz Piranskog zaljeva posjetili općinu Srebrenik Ispiši E-mail
02 Oct 2012
Gosti iz Pirana su posjetili i Stari grad Srebrenik iz 1333 godine
Gosti iz Pirana su posjetili i Stari grad Srebrenik iz 1333 godine
Proteklog vikenda općinu Srebrenik posjetila je delegacija privrednika iz Piranskog zaljeva, na čelu sa Gašparom Mišičem, podpredsjednikom Odbora za infrastrukturu i prostorno uređenje Parlamenta Republike Slovenije. Na sastanku su, pored načelnika općine Srebrenik, Mehmeda Bajrektarevića, prisustvovali i predstavnici Udruženja privrednika općine Srebrenik, budući da je glavna riječ bila o unapređenju saradnje u oblasti privrede, kulture i sporta. Članovi delegacije iz Piranskog zaljeva su nakon sastanka posjetili srednjovjekovnu tvrđavu u Gornjem Srebreniku i obišli lokalitet planine Majevice na kojem je planirana izgradnja zimskog sportsko-rekreativnog centra. "Prijatno sam iznenađen dostignutim stepenom razvoja privrede i infrastrukture na području ove općine, koji predstavlja realnu osnovu za unapređenje saradnje između Kopra i ostalih gradova Piranskog zaljeva s općinom Srebrenik. Imajući u vidu prirodne ljepote ovog kraja, postoje realne šanse za uspostavljanje saradnje u oblasti zimskog i ljetnog turizma, ali i u oblasti poljoprivredne proizvodnje", rekao je Gašpar Mišič. Srebrenički privrednici su tokom razgovora sa svojim kolegama iz Piranskog zaljeva imali priliku upoznati se i sa slovenačkim iskustvima u korištenju sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije, a dogovorena je i načelna saradnja u oblasti turizma, kulture i sporta.
U kabinetu načelnika Bajrektarevića svečani prijem za Zerinu Širbegović Ispiši E-mail
27 Sep 2012
Detalj sa svečanog prijema Zerine Širbegović u kabinetu općinskog načelnika
Detalj sa svečanog prijema Zerine Širbegović u kabinetu općinskog načelnika
Jutros je u kabinetu načelnika održan svečani prijem za pobjednicu izbora za „MISS  EARTH BiH“ za 2012. godinu, našu sugrađanku Zerinu Širbegović. Općinski načelnik Mehmed Bajrektarević  i predsjedavajući Općinskog vijeća prim. dr. Ibrahim Zukić, čestitali su Zerini na ovom zaista značajnom uspjehu, kako za nju tako i za naš grad i Općinu te joj poželjeli  svako dobro i puno sreće u životu i budućoj karijeri, a naročito na svjetskom takmičenju koje će se u novembru i decembru ove godine održati u Manili na Filipinima. Tokom prijema obećana je i daljnja podrška Općine našoj sugrađanki u njenim daljnjim nastupima. Zerina se zahvalila na toplom prijemu i podršci koju  je do sada imala od općine Srebrenik kao i svojih sugrađana, a za ovu posebnu  priliku, uručen joj je prigodni poklon i cvijeće.

 

Otvoren Sajam pčelarstva i pčelarske opreme Srebrenik 2012 Ispiši E-mail
25 Sep 2012
Pašezad Zukić sa nagradom za najbolji lipov med
Pašezad Zukić sa nagradom za najbolji lipov med
Dana 25.09.2012.godine, u organizaciji Udruženja pčelara „Roj“ Srebrenik, na gradskom šetalištu u Srebreniku otvoren je „Sajam pčelarstva i pčelarske opreme Srebrenik 2012“, na kojem je svoje proizvode predstavilo oko 30 pčelara iz BiH i Hrvatske. Četvrti po redu Sajam pčelarstva privukao je značajnu pažnju onih koji se profesionalno bave proizvodnjom meda, tako da je i ovog puta gradsko šetalište bilo u potpunosti u znaku slatkih pčelinjih proizvoda. Učesnike manifestacije ispred Udruženja pčelara „Roj“ Srebrenik pozdravio je Pašezad Zukić, a ovogodišnji Sajam pčelarstva zvanično je otvorio načelnik općine Srebrenik Mehmed Barjektarević, naglasivši da resorna kantonalna i federalna ministarstva trebaju još značajnije stimulisati proizvođače meda i
Zapažen je bio i nastup malih pčelica, učenica Prve OŠ Srebrenik
Zapažen je bio i nastup malih pčelica, učenica Prve OŠ Srebrenik
drugih proizvoda od meda, te time dati veći doprinos unapređenju domaće proizvodnje. Osim gostiju iz Gradačca, Tuzle, Janje, Brčkog, Žepča, Kalesije, Gunje (R. Hrvatska), Gračanice... zapažen nastup su imali i domaći proizvođači meda i pčelarske opreme. –I ova godina je za nas proizvođače meda bila veoma teška, prinosi meda su zbog hladnoće tokom proljeća te visokih temperatura i suše, koja vlada zadnjih gotovo 3 mjeseca, znatno umanjeni tako da očekujemo pomoć viših nivoa vlasti, kako bismo opstali i zadržali broj pčelinjih društava bar na dosadašnjem nivou. Da se na ovim prostorima proizvodi kvalitetan med dokaz su brojne nagrade naših pčelara, između ostalog na 6. međunarodnom sajmu pčelarstva i pčelarske opreme i 4 ocjenjivanju meda, koje je
Detalj sa sajma meda Srebrenik 2012
Detalj sa sajma meda Srebrenik 2012
održano 25.08.2012.g. u Brčko Distriktu, moj med od lipe je osvojio Zlatnu  medalju za kvalitet-istakao je Pašezad Zukić.  Organizatori manifestacije, na osnovu ocjene stručnog žirija, uručiće nagrade za najuređeniji izlog, za najbolji literarni rad na temu pčelarstva i za  najslađi med, a nagradu će ponijeti  i najstariji i najmlađi izlagač. U  sklopu ove tradicionalne sajamske manifestacije održaće se i seminar za pčelare, na kojem će o zaštiti pčelinjih društava i prevenciji bolesti pčela govorili eminentni stručnjaci s Veterinarskog fakulteta u Sarajevu,  te promocija 4. broja Pčelarskog lista,
Detalj sa sajma meda i pčelarskih proizvoda
Detalj sa sajma meda i pčelarskih proizvoda
lista koji su pokrenula dva udruženja pčelara i to „Roj“ iz Srebrenika te „Bagremovac“ iz Gračanice, dok je ovaj broj urađen od strane pčelarskih udruženja TK-a.
Obavijest o javnoj raspravi o nacrtu Izmjene regulacionog plana centra MZ Tinja Ispiši E-mail
23 Sep 2012
ImageObavještavaju se građani, pravna i fizička lica, te sva druga zainteresovana lica i uduženja građana, da je u toku  javna rasprava po nacrtu Izmjene Regulacionog plana za područje centra mjesne zajednice Tinja. Grafički izvod iz navedenog Regulacionog plana je izložen u prostorijama Mjesne zajednice Tinja, zatim u holu Doma kulture u Srebreniku, te u Službi za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu općine Srebrenik, u ulici 211. oslobodilačke brigade u Srebreniku, gdje se može izvršiti uvid u isti svakim radnim danom od 7.30 do 16 sati.  Navedeni grafički izvod Regulacionog plana centra MZ Tinja kao i ostale dokumente možete preuzeti i ovdje:Odluka o usvajanju nacrta Regulacionog plana.pdf (83.66 KB), Plan saobracaja i nivelacije.pdf (1009.95 KB), Odluka o provodjenju plana.pdf (233.88 KB), Plan prostorne organizacije.pdf (4.39 MB) i Tekstualni dio plana.pdf (520.42 KB).  Javna rasprava po nacrtu predmetnog Regulacionog plana će trajati do 22.10.2012. godine. Do navedenog datuma svi zainteresovani mogu u pisanom obliku dostaviti svoje eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge u Službu za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu, na naprijed navedenoj adresi, gdje se takođe  mogu dobiti i sva dodatna pojašnjenja u vezi predmetnog Regulacionog plana ili putem e-maila: sa naznakom „Za regulacioni plan MZ Tinja“. Završna rasprava po predmetnom nacrtu će se održati dana 22.10.2012.godine u prostorijama Mjesne zajednice Tinja, sa početkom u 14 sati. U vezi s navedenim, pozivaju se svi zainteresovani da izvrše uvid u izložene nacrte Regulacionog plana, te u toku trajanja rasprave uzmu učešća i svojim eventualnim primjedbama, sugestijama i prijedlozima doprinesu što kvalitetnijem konačnom prijedlogu predmetnog Regulacionog plana. 
Izašao Bilten broj 39 Ispiši E-mail
21 Sep 2012
ImagePoštovani posjetioci ovih dana je iz štampe izašao Bilten broj 39 od 24 stranice plus dodatnih 12 stranica specijala u kojem su predstavljeni infrastrukturni projekti u periodu 2008-2012.g.  Navedeni bilten u pdf formatu možete preuzeti u folderu Bilten.
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1415
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik