Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Sjednica Kolegija Općinskog načelnika Ispiši E-mail
13 Feb 2014
Dana 13.02. 2014. godine, u 12 sati održana je sjednica Kolegija Općinskog načelnika u Srebreniku. Kolegij je razmatrao zaključke sa juče održane sjednice Općinskog vijeća, a koji se odnose na rad organa uprave općine Srebrenik. Svim šefovima službi su određeni konkretni zadaci i obaveze sa preciznim terminima za njihovu realizaciju. Postupajući po ostalim zaključcima Općinskog vijeća, već danas su upućeni zahtjevi svim Javnim ustanovama i preduzećima o dostavljanju informacije o zapošljavanju u zadnjih pet (5) godina, a isto se odnosi i na  pripremanje informacije za upošljavanje u organima uprave općine Srebrenik.
saznaj više...
Održana treća radionica za općinske timove iz oblasti energetskog menadžmenta Ispiši E-mail
29 Jan 2014
Detalj sa radionice
Detalj sa radionice
U sklopu “Godine energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu, Projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Ekonomija energetske efikasnosti (3E), organizovao je treću radionicu za općinske timove iz oblasti energetskog menadžmenta. Radionica je održana danas u hotelu Park u Srebreniku. Jedan od ciljeva navedenih u Energetskoj povelji, koju su 19.6.2013. godine potpisali predstavnici svih općina Tuzlanskog kantona i Tuzlanski kanton je uvođenje sistematskog upravljanja potrošnjom energije. Upravljanje energijom je process kontinuiranog praćenja potrošnje da bi se otkrila i korigovala pretjerana potrošnja energije, a sve u cilju smanjenja troškova koji se odnose na energiju.. Kako bi pomogli u ostvarivanju ovog cilja USAID-ov projekat Ekonomija energetske efikasnosti – 3 E, u sklopu Godine energetske efikasnosti Tuzlanskog kantona, organizuje niz radionica na temu sistematskog upravljanja potrošnjom energija. Cilj ove radionice je da općinski timovi za energetski menadžment počnu sa procesom uvođenja sistematskog upravljanja energijom u svojim općinama. Tokom radionice, općinski timovi će imati priliku da saznaju više o procesu podnošenja aplikacija za sredsva kod Federalnog Fonda za zaštitu okoliša i poslušat će prezentaciju o Studiji javne rasvjete koju je pripremio GIZ.  “Cilj ovih radionica je obučavanje općinskih timova za energetski menadžment o načinima uspostavljanje sistematskog upravljanja potrošnjom energije u općinskim zgradama i sistemima javne rasvjete. Sistematsko upravljanje energijom će rezulirati uštedom u računima za energiju koju općina može iskoristiti za obezbjeđivanje drugih usluga za građane.” – rekao je Glavni inžinjer USAID 3 E projekta, Fahrudin Kulić. U okviru “Godine energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu” USAID 3E će fokusirati aktivnosti na jačanju kapaciteta općina Tuzlanskog kantona kako bi se odredila bazna energetska potrošnja i predložila organizaciona struktura za upravljanje energijom. USAID-ov projekat Ekonomija energetske efikasnosti (3E)  je program vrijedan 4,5 miliona dolara za promociju tehnologija energetske efikasnosti i to putem razvoja pilot projekata u objektima sufinansiranim od strane javnog i privatnog sektora.  Cilj pilot projekata je da se u praksi prikaže kako energetska efikasnost štedi novac potrošačima i da je najekonomičniji način smanjenja potrošnje energije. Kako se korištenje energije smanjuje, tako su troškovi za potrošača niži – u vidu nižih računa za grijanje, struju i vodu. Mjere energetske efikasnosti je relativno lako sprovesti, a povrat uloženih sredstava se vraća u kratkom periodu. Do danas je vlada SAD-a, prvenstveno putem USAID-a, obezbijedila blizu 1.6 milijarde  dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.
Budžet općine Srebrenik za 2014.g. Ispiši E-mail
21 Jan 2014
Mališani iz obdaništa sa vaspitačicama posjetili općinskog načelnika Ispiši E-mail
09 Jan 2014
Zajednička fotografija načelnika Buljubašića sa mališanima iz obdaništa i njihovim vaspitačicama
Zajednička fotografija načelnika Buljubašića sa mališanima iz obdaništa i njihovim vaspitačicama
Dana 06.01. 2014. godine,  općinu Srebrenik i općinskog načelnika Buljubašić Sanela, posjetila je grupa djece iz našeg dječijeg obdaništa. JU  Za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Srebrenik, posljednjih nekoliko godina praktikuje da oko Nove godine, djeca iz obdaništa posjete općinskog načelnika i uruče mu skromni poklon u vidu njihovih crteža. Tako je bilo i ovaj put, a djeca su u pratnji svojih vaspitačica, pred načelnikom općine odrecitovala nekoliko pjesmica uz nastup koji samo djeca mogu prirediti. Načelnik Buljubašić se djeci i vaspitačicama  zahvalio na posjeti i dolasku, kao i na  poklonu koji mu je uručen, dok su djeca ponijela poklone koje im je na polasku uručio načelnik općine, uz obostrano obećanje da će se uskoro ponovo sresti i vidjeti.
saznaj više...
Projekat energetske efikasnosti 3E Ispiši E-mail
07 Jan 2014
Billboard Ukljuci se
Billboard Ukljuci se
Dana 19.12.2013. godine, u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, održana je press konferencija Projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) - „Ekonomija energetske efikasnosti (3E)“, na kojoj su prezentovane promotivne kampanje za predstavnike medija i općinskih odjela za odnose sa javnošću, a u sklopu „Godine energetske efikasnosti u Kantonu Tuzla“. Riječ je o medijskim aktivnostima koje idu u pravcu edukacije i podizanja svijesti o značaju povećanja energetske efikasnosti. Dizajniran je program koji se zasniva na strukturi socijalnih mreža, a integrira alate komunikacije sa javnosti, programe edukacija, interpersonalnih komunikacija, printane publikacije i komunikaciju putem mass medija. Animirani spot „UKLJUČI SE“ emitiraće se na televizijskim stanicama. Prisutnima se prvo obratio Sanel Buljubašić, načelnik općine Srebrenik, koji je istakao značaj navedenih aktivnosti koje se provode od strane USAID-a, te prezentirao neke svijetle primjere ušteda koje je provela općina Srebrenik u dosadašnjem periodu
Baner 3E
Baner 3E
a radi se o smanjenju gubitaka na vodovodnim instalacijama,  modernizaciji glavne gradske kotlovnice koja je sada na bio masu te predstavio buduće projekte u saradnji sa USAID-om u vezi ušteda na javnoj rasvjeti i „utopljavanju stambenih zgrada“. O značaju medijske kampanje za povećanje energetske efikasnosti govorio je Mak Kamenica, zamjenik direktora USAID-ovog projekta Ekonomija energetske efikasnosti - 3E i Nazif Hasanbegović, direktor Platform CMC agencije za marketing i strateško planiranje. U sklopu “Godine energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu“ USAID 3E planira svakog mjeseca predstaviti drugu tematiku, a ovaj mjesec je posvećen energetskoj efikasnosti sa naglaskom na njenu promociju. USAID-ov 3E projekat je program vrijedan 4,5 miliona dolara za promociju tehnologija energetske efikasnosti i to putem razvoja pilot projekata u objektima sufinansiranim od strane javnog i privatnog sektora. Cilj pilot projekata je da se u praksi prikaže kako energetska efikasnost štedi novac potrošačima i da je najekonomičniji način smanjenja potrošnje energije. Kako se korištenje energije smanjuje, tako su troškovi za potrošača niži – u vidu nižih računa za grijanje, struju i vodu. Mjere energetske efikasnosti je relativno lako sp rovesti, a povrat uloženih sredstava se vraća u kratkom periodu. Do danas je vlada SAD-a, prvenstveno putem USAID-a, osigurala 1,6 milijardi dolara pomoći ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.
 
Ovdje možete preuzeti dostupne medijske aktivnosti navedenog projekta:
 
 
 

kao i animacija Uključi se koju možete pogledati na adresi: http://www.youtube.com/watch?v=AxrjdAhl_CA&feature=youtu.be

 


 

<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1717
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik