Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Obavijest o javnoj raspravi o nacrtu Izmjene regulacionog plana centra MZ Tinja Ispiši E-mail
23 Sep 2012
ImageObavještavaju se građani, pravna i fizička lica, te sva druga zainteresovana lica i uduženja građana, da je u toku  javna rasprava po nacrtu Izmjene Regulacionog plana za područje centra mjesne zajednice Tinja. Grafički izvod iz navedenog Regulacionog plana je izložen u prostorijama Mjesne zajednice Tinja, zatim u holu Doma kulture u Srebreniku, te u Službi za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu općine Srebrenik, u ulici 211. oslobodilačke brigade u Srebreniku, gdje se može izvršiti uvid u isti svakim radnim danom od 7.30 do 16 sati.  Navedeni grafički izvod Regulacionog plana centra MZ Tinja kao i ostale dokumente možete preuzeti i ovdje:Odluka o usvajanju nacrta Regulacionog plana.pdf (83.66 KB), Plan saobracaja i nivelacije.pdf (1009.95 KB), Odluka o provodjenju plana.pdf (233.88 KB), Plan prostorne organizacije.pdf (4.39 MB) i Tekstualni dio plana.pdf (520.42 KB).  Javna rasprava po nacrtu predmetnog Regulacionog plana će trajati do 22.10.2012. godine. Do navedenog datuma svi zainteresovani mogu u pisanom obliku dostaviti svoje eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge u Službu za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i obnovu, na naprijed navedenoj adresi, gdje se takođe  mogu dobiti i sva dodatna pojašnjenja u vezi predmetnog Regulacionog plana ili putem e-maila: sa naznakom „Za regulacioni plan MZ Tinja“. Završna rasprava po predmetnom nacrtu će se održati dana 22.10.2012.godine u prostorijama Mjesne zajednice Tinja, sa početkom u 14 sati. U vezi s navedenim, pozivaju se svi zainteresovani da izvrše uvid u izložene nacrte Regulacionog plana, te u toku trajanja rasprave uzmu učešća i svojim eventualnim primjedbama, sugestijama i prijedlozima doprinesu što kvalitetnijem konačnom prijedlogu predmetnog Regulacionog plana. 
Izašao Bilten broj 39 Ispiši E-mail
21 Sep 2012
ImagePoštovani posjetioci ovih dana je iz štampe izašao Bilten broj 39 od 24 stranice plus dodatnih 12 stranica specijala u kojem su predstavljeni infrastrukturni projekti u periodu 2008-2012.g.  Navedeni bilten u pdf formatu možete preuzeti u folderu Bilten.
Bilten broj 39 Ispiši E-mail
21 Sep 2012
Bilten39.pdf (9.76 MB)Image
Umro prim. dr. Hašim Muharemović Ispiši E-mail
18 Sep 2012
Prim. dr. Hašim Muharemović (1937 - 2012) foto: D. Imamović
Prim. dr. Hašim Muharemović (1937 - 2012) foto: D. Imamović
Jedan od najboljih balkanskih sazlija i poznavalaca sevdalinke prim. dr. Hašim Muharemović iz Srebrenika umro je danas u 75. godini. Zbog srčanih problema posljednje dvije godine više nije nastupao ili je veoma rijetko nastupao na muzičkim pozornicama, na kojima je proteklih godina, zahvaljujući jedinstvenom načinu interpretiranja sevdalinke, stekao mnogobrojnu publiku. Hašim Muharemović po struci je epidemiolog, ali je nadaleko poznat i kao odličan sazlija i vrsni poznavalac sevdalinke. Zbog toga je osim na pozornici radni vijek većinom proveo u Domu zdravlja u Srebreniku, odakle je i penzionisan.  Autor je mnogobrojnih pjesama, među ostalima i čuvene "Sa Gradačca, bijele kule", koju mnogi smatraju narodnom pjesmom i po kojoj ćemo ga uvijek pamtiti, kao i „Srebrenika nema do Travnika“ i brojnih drugih.  –„Mnogima je bio uzor u sazu, a posebno pamtimo njegove posljedne nastupe na srebreničkoj manifestaciji „Dani  saza i sevdaha“, kada se, iako teško bolestan,  ipak odazvao našem pozivu i nastupio, te za nas, ostale sazlije,
Prim. dr. Hašim Muharemović je 2006.g. dobio Zlatnu povelju grada Srebrenika za svoj nemjerljiv doprinos razvoju kulture
Prim. dr. Hašim Muharemović je 2006.g. dobio Zlatnu povelju grada Srebrenika za svoj nemjerljiv doprinos razvoju kulture
bio i ostao uzor, koji će teško itko ikada dostići-istakao je Razim Slanjankić, predsjednik kluba sazlija pri BZK „Preporod“ Srebrenik.  Hašim Muharemović rođen je 22. marta 1937. godine u Srebreniku i između brojnih visokih priznanja posebno mu je bila draga Zlatna povelja, nagrada dobijena od svojih sugrađana i naznačajnije priznanje iz oblasti kulture na području Općine Srebrenik, koju je dobio u sklopu obilježavanja kulturne manifestacije „Dani povelje 2006“, kojom je Srebrenik obilježio 673. rođendan grada. Prim. dr. Hašim Muharemović bio je vodeći bh. sazlija i interpretator sevdalinki, a pored toga i vrsni slikar, pjesnik, sakupljač narodnog blaga ... Na kraju znamo da je prekrasno pjevao i svirao i bilo je zadovoljstvo proteklih godina imati dr. Muharemovića u svom gradu, dijeliti s njim dobro i zlo. Otišao je tiho i nenametljivo, kako je uostalom i živio, iako je bio živa legenda. Neka ti je vječna slava i rahmet. 
Dana 19.09.2012.godine u 15 sati u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, u organizaciji općine Srebrenik, održana je komemoracija u povodu smrti našeg sugrađanina, prim. dr. Hašima Muharemovića. Dženaza je, u prisustvu brojnih prijatelja, poznanika i ljubitelja njegovog lika i djela, krenula  istog dana u 16 sati ispred Gradske džamije u Srebreniku, a obavila se na mezarju u Donjem Srebreniku.

Održana tradicionalna manifestacija Dani kruha i plodova zemlje 2012 Ispiši E-mail
18 Sep 2012
Detalj sa manifestacije Dani kruha i plodova zemlje 2012
Detalj sa manifestacije Dani kruha i plodova zemlje 2012
Dana 02.09.2012.g. u Srednjoj Špionici kod Srebernika, u organizaciji HKD Napredak – Podružnica Srebrenik, održana je šesta po redu tradicionalna manifestacija "Dani kruha i plodova zemlje". Na izložbenom prostoru našao se veliki broj tradicionalnih jela koja se spremaju od davnina, a prostor je bio uređen i dekoriran jesenskim plodovima zemlje. Manifestacija, čiji je cilj očuvanje kulture i tradicije ovoga kraja, okupila je veliki broj žitelja Špionice i Srebrenika, te je prešla lokalni karakter postavši regionalna manifestacija. U kulturno umjetničkom programu nastupili su: HKUD "Husino" iz Tuzle, KUD "Napredak" iz Špionice i KUD "Mehmed Ibrahimović" iz Srebrenika te učenici područne škole iz Srednje Špionice.
Predstavljena su brojna tradicionalna jela
Predstavljena su brojna tradicionalna jela
Na manifestaciji su bili prisutni visoki predstavnici koji podržavaju projekte u općini Srebrenik kroz MDGF program Kultura za razvo,j a između ostalih ambasador Kraljevine Španjolske u BiH Alejandro Arvangonzales San Martin, rezidentni koordinator UN u BiH Yuri Afansiev, generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli Josip Juras, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Sanjin Halimović, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Išmir Škahić, načelnik općine Srebrenik Mehmed Barjektarević, predsjednik HKD- a Napredak prof. dr. Franjo Topić i mnogi drugi.
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1412
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik