Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Delegacija slovenačke općine Radlje ob Dravi posjetila općinu Srebrenik Ispiši E-mail
22 Mar 2013
Zajednička fotografija sa gostima iz Slovenije
Zajednička fotografija sa gostima iz Slovenije
Dana  21.03. 2013. godine općinu Srebrenik je posjetila delegacija slovenačke općine Radlje ob Dravi, na čelu sa Županom, gospodinom Bukovnik Alanom. Nakon niza kontakata sa predstavnicima ove općine u proteklih godinu dana, ovo je bila prva posjeta jedne male ali vrlo napredne slovenačke općine, koja je smještena uz granicu sa Austrijom. Iako po broju stanovnika mala lokalna zajednica, karakteriše je između ostaloga i podatak da je u odnosu na druge i veće slovenačke opine, uspjela povući najviše sredstava iz fondova Evropske Unije u odnosu na broj stanovnika. Vrijedna i mlada ekipa ljudi na čelu sa svojim Županom je preporodila njihov kraj, a treći mandat
Općina Radlje ob Dravi je uspjela povući najviše sredstava iz fondova EU u odnosu na broj stanovnika
Općina Radlje ob Dravi je uspjela povući najviše sredstava iz fondova EU u odnosu na broj stanovnika
koji su dobili od građana je najljepša nagrada i potvrda da su na dobrom putu prosperiteta i napredka. Član njihove delegacije je bio i gospodin Novalija Muminović, koji je naš sugrađanin, rođen i odrastao u naselju Crveno Brdo. Već 36. godina živi i radi u Velenju i Šoštanju, a jedan je od uspješnijih poduzetnika i građevinara u Sloveniji. Gospodin Muminović je nadaleko poznat i kao veliki dobrotvor i donator koji pomaže siromašne, stipendira djecu - učenike, gradi kuće porodicama slabog imovnog stanja, a on je ujedno i prvi čovjek koji je u Sloveniji izgradio i uvakufio jedan veliki most. Vrijednost mosta je oko 600.000 Eura. Uskoro će gradu Šoštanj darovati i savremenu Gradsku tržnicu koja će nositi njegovo ime. Za svoj rad i djelovanje na polju humanosti, proglašen je i humanistom godine u Sloveniji. Njihova iskustva u pripremi i pisanju projekata su dragocjena, a kako su i obećali, rado će ih podijeliti i sa općinom Srebrenik.
Razgovaralo se i o mogućoj saradnji privrednika obje općine
Razgovaralo se i o mogućoj saradnji privrednika obje općine
Goste je u svom kabinetu primio načelnik Sanel Buljubašić sa saradnicima, a prijemu je prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Vesna Veselčić. Nakon toga je u Plavoj sali JU "Centar za kulturu i informisanje" održan i sastanak sa članovima Upravnog odbora Udruženja privrednika naše općine, na kome su predstavljeni privredni potencijali naše općine i ovoga kraja. Kako je ova slovenačka općina i privredno interesantna, razgovaralo se i o mogućoj saradnji naših privrednika. Načelnik Buljubašić je prihvatio poziv za uzvratnu posjetu Sloveniji i ona će uskoro biti i realizovana.
saznaj više...
Četvrti internacionalni karate turnir u Srebreniku Ispiši E-mail
20 Mar 2013
Karate klub "1. Mart" Srebrenik
Karate klub "1. Mart" Srebrenik
Četvrti internacionalni karate turnir u organizaciji Karate kluba „1. Mart“ iz Srebrenika, koji je održan prošlog vikenda, protekao je u znaku domaćina, koji je osvojio ukupno 88 medalja, od čega 25 zlatnih, dok je od gostujućih klubova najviše uspjeha imao Karate klub „Sensi“ iz Turije sa 65 medalja od čega 10 zlatnih, dok je na trećem mjestu Karate klub „Forma“ iz Tuzle sa 26 medalja od čega je 8 zlatnih. Najuspješniji takmičari su Elma Muratović sa 5 zlatnih i Aldin Karić sa 4 zlatne, oboje iz Karate kluba „1. Mart“, dok je u težinskim seniorskim kategorijama, u kojima su se takmičari borili za novčane nagrade, u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila Lejla Softić iz Sensija, druga je Azra Kurbašić iz 1. Marta a treća Emina Numanović iz Sensija. U muškoj kategoriji Amer Delić je osvojio prvo mjesto, Salko Balkić drugo a Rijad Hasić treće. Na turniru je učestvovalo više od 450 takmičara iz BiH i Srbije. Turnir je otvorio načelnik Općine Srebrenik Sanel Buljubašić, a Karate klub „1. Mart“ je dodijelio i brojna priznanja u povodu osme godišnjice postojanja, kom prilikom je Minela Hadžić dobila priznanje za najtrofejniju takmičarku u 2012. godini, kao i dvoje trenera Elbina Delić te Selmin Muratović.  
saznaj više...
Projekat promocije tehnologija i praksi energetske efikasnosti prezentiran u Općini Srebrenik Ispiši E-mail
20 Mar 2013
Detalj sa sastanka u kabinetu načelnika Buljubašića
Detalj sa sastanka u kabinetu načelnika Buljubašića
Dana 19.03.2013. godine, općinu Srebrenik su posjetili predstavnici "USAID Ekonomija Energetske Efikasnosti, 3-E ", iz Sarajeva, predvođena zamjenikom direktora, g-dinom Mak Kamenicom. Cilj posjete našoj općini i razgovora sa načelnikom Sanelom Buljubašićem, bio je Projekat promocije tehnologija i praksi energetske efikasnosti, čime se povećavaju kapaciteti općinskih partnera, zatim malih i srednjih preduzeća, a povećava se i svijest građana o dobrobitima energetske efikasnosti, kroz uvođenje sistemskog upravljanja potrošnjom energije i praksama "zelenog ureda". Na ovaj način javni i privatni sektor može ostvariti značajne uštede novca i energije a istovremeno uticati pozitivno na očuvanje naše životne okoline. Općinski načelnik Buljubašić se zahvalio na posjeti, izrazivši spremnost i nadu da i općina Srebrenik bude jedan od partnera u ovom projektu, koji podržava USAID. Nakon sastanka u kabinetu načelnika općine, gosti iz Sarajeva su obišli i novoizgrađeno postrojenje Gradske toplane, koja koristi "drvenu sječku" kao energent za proizvodnju toplotne energije. Moderna postrojenja i kotlovi, sa ekološki prihvatljivim i obnovljivim energentom, značajno su smanjila aero zagađenja urbanog dijela naše općine, a predstojeće rekonstrukcije kotlana u JU "Centar za kulturu i informisanje"  i JU SRC "Sportska dvorana" će dodatno umanjiti zagađenja zraka u srebreničkoj kotlini.
saznaj više...
Načelnik Sanel Buljubašić dao intervju Agenciji ONASA Ispiši E-mail
19 Mar 2013
Maja Kundačina i Buljubašić Sanel
Maja Kundačina i Buljubašić Sanel
Dana 17.marta 2013.godine, načelnik Općine Srebrenik Sanel Buljubašić je u intervjuu za Agenciju ONASA, između ostalog, govorio o radu lokalne vlasti u narednom periodu i problemima sa kojima se suočava, strateškim pravcima Općine i drugim temama. Razgovor je vodila Maja Kundačina. Kompletan tekst intervjua, a koji je preuzet sa www.onasa.com.ba, u pdf. formatu možete preuzeti ovdje:Intervju nacelnika agenciji ONASA.pdf (91.20 KB).
saznaj više...
Sarajevo nije uspjelo slomiti otpor Gradine u Srebreniku Ispiši E-mail
16 Mar 2013
Gradina koja još uvijek nije upisala nijedan trijumf, danas je u okviru 18. kola na svom terenu dočekala Sarajevo. Susret je završen bez golova 0:0. Prvu pravu priliku na susretu imali su domaći fudbaleri, ali je udarac Šehrića odlično odbranio Dejan Bandović. Prvih 15. minuta susreta proteklo je u boljoj igri ekipe iz Srebrenika, ali domaćin nije mogao do gola. Nakon furioznih prvih 15-ak minuta igra se prebacila na sredinu terena. U 24. minuti Gradina je zaprijetila preko preko Turbića, ali je ostalo bez golova. U 33. minuti zaprijetilo je Sarajevo, ali je udarac Todorovića odbranio Pirić. Nakon prvih 45 minuta ostalo je 0:0. Sarajevo je u prvih desetak minuta nastavka preuzelo inicijativu. Prijetili su momci u bordo dresovima, ali nisu uspjeli pronaći put do gola domaćina.  Sarajevo je imalo dobru priliku preko Melunovića u 61. minuti susreta, ali je ostalo 0:0. Do 75. minute susreta nijedna ekipa nije uspjela stvoriti opasniju priliku, igralo se između dva šesnaesterca, a gosti su imali terensku inicijativu. Rezultat se do kraja ipak nije mijenjao pa su ekipe podijelile bodove. (www.sportsport.ba)

<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1517
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik