Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Tradicionalna manifestacija "Žetva 2013" Ispiši E-mail
19 Jul 2013
Plakat manifestacije
Plakat manifestacije
Tradicionalna manifestacija "ŽETVA 2013" se održava po sedmi put u naselju Hrgovi Gornji 20.07.2013. godine. Navedena manifestacija je internacionalnog karaktera jer će u okviru iste prisustvovati žeteoci te mnogobrojni gosti iz Županje-Hrvatska, kao i Subotice-Srbija. Ovogodišnja "Žetva" će se održati pod pokroviteljstvom općine Srebrenik i općinskog načelnika, g-dina. Buljubašić Sanela, kao i Turističke zajednice TK-a. Ovom prilikom pozivaju se svi građani općine Srebrenik i regiona da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju, te da doprinesu očuvanju i promociji tradicije naroda našega kraja.

 

Otkriveni kradljivci bakra Ispiši E-mail
17 Jul 2013
Foto ilustracija
Foto ilustracija
Policijski službenici Odsjeka krim. policije PS Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, došli do saznanja o mogućim počiniocima krivičnog djela krađe električnog kabla u krugu napuštenog preduzeća na području općine Gradačac, a radi se o E.M. i M.M., oba nastanjena na području općine Gradačac. Naime, postoje osnove sumnje da su E.M. i M.M. zajedno sa još dva lica, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u proteklom periodu otuđila oko 50 metara el. kabla, a potom bakarnu žicu prodali otkupnoj stanici na području općine Srebrenik. Dio otuđene žice je pronađen i privremeno oduzet, dok je nad E.M. i M.M. u službenim prostorijama PS Srebrenik izvršena kriminalistička obrada. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.
Održan prvi radni sastanak grupe za organizaciju OGUS-a 2013 Ispiši E-mail
11 Jul 2013
Prvi radni sastanak grupe za organizaciju OGUS-a 2013
Prvi radni sastanak grupe za organizaciju OGUS-a 2013
Dana 11.07.2013. godine u Plavoj Sali Doma kulture u Srebreniku održan je prvi radni sastanak grupe za organizaciju ovogodišnje kulturne manifestacije "Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti 2013". Sastankom je predsjedavao općinski načelnik Sanel Buljubašić, a razgovaralo se o pripremama za ovogodišnju manifestaciju "OGUS 2013". Svjesni teške ekonomske krize, ali i značaja ove dugogodišnje, međunarodne i kulturne manifestacije za našu Općinu, Tuzlanski kanton i  Bosnu i Hercegovinu, prisutni su konkretnim diskusijama i prijedlozima dali konture manifestacije koja će uslijediti u drugoj polovini avgusta mjeseca. Naime, za početak manifestacije određen je 23.08.2013. godine, a sama manifestacija bi trajala deset dana. I ove godine manifestacija bi trebala biti internacionalnog karakatera, sa umjetnicima, slikarima  i gostima iz nama susjednih zemalja, kao i iz daleke Švedske. 
Općina Srebrenik i općinski načelnik će biti generalni pokrovitelji i ovogodišnjeg "OGUS-a",  a svoju potporu će, nadamo se, pružiti i Turistička zajednica TK-a, kao i resorna ministarstva iz Kantona, Federacije i BiH. Entuzijazam i volja svih nas za promocijom Srebrenika i našeg Starog grada  - Gradine, i njegovo predstvaljanje svijetu, i uz nedostatna sredstava, rezultirat će jednom od možda najbolje organizovanih i pripremljenih manifestacija  "OGUS-a". Uz likovnu koloniju, domaće i strane slikare i umjetnike, muzičke, dramske i zabavne sadržaje, događaje i večeri, sa spektakularnim otvorenjem na zidinama Starog grada, kao i direktnim TV prenosima na nekoliko zemaljskih i satelitskih TV stanica, ovogodišnja manifestacija kulture "Srebrenik – otvoreni grad umjetnosti 2013", nadamo se, ostaće dugo u pamćenjima svih naših Srebreničana, posmatrača i gledalaca.
saznaj više...
Javni poziv za prijavu kandidata za općinske instruktore i popisivače za područje općine Srebrenik Ispiši E-mail
10 Jul 2013
Na osnovu člana 26. Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine („Službeni glasnik BiH“, br. 10/12 i 18/13), Popisna komisija općine Srebrenik  objavljuje Javni poziv za prijavu kandidata za općinske instruktore i popisivače za područje općine Srebrenik. Ovim javnim pozivom Popisna komisija općine Srebrenik poziva sve zainteresirane kandidate da se prijave za obavljanje poslova općinskih instruktora i popisivača u provođenju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine na području općine Srebrenik. Zainteresirani kandidati za općinske instruktore i popisivače su dužni da se osobno prijave u prostorijama Popisne komisije na adresi Ul. Radnička b.b. (na spratu zgrade Općinskog pravobranilaštva). Prijave za sudjelovanje u popisu će se zaprimati od 11. do 31. JULA 2013., u vremenu od 10 do 15 sati u prostorijama Popisne komisije. Svi kandidati trebaju ponijeti ličnu kartu i hemijsku olovku radi popunjavanja  Prijave o sudjelovanju u popisu. Kandidat svojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u Prijavi. Ukoliko se utvrdi da podaci nisu tačni, kandidat neće ući u izbor za općinskog instruktora ili popisivača, odnosno isključuje se iz daljnjih aktivnosti Popisa. Kandidat se može prijaviti samo za rad u svojstvu općinskog instruktora ili popisivača. Kompletan tekst Javnog poziva možete preuzeti ovdje: Javni poziv za opcinske instruktore i popisivace u opcini Srebrenik.pdf (124.64 KB).

 

saznaj više...
Izložba Genocid u Srebrenici i promocija knjige Pod zastavom UN-a Ispiši E-mail
08 Jul 2013
Detalj sa promocije knjige Pod zastavom UN-a
Detalj sa promocije knjige Pod zastavom UN-a
Dana 07.07.2013.godine u  JU "Centra za kulturu i informisanje" Srebrenik, u okviru obilježavanja "Dana Srebrenice"  i genocida nad Bošnjacima Podrinja, Bošnjačka zajednica kulture   " Preporod " OO  Srebrenik, organizovala je izložbu fotografija  „Genocid u Srebrenici“ i promociju knjige „Pod zastavom UN-a“. Arhiv Tuzlanskog kantona je na promociji predstavio izložbu fotografija na temu "Genocid u Srebrenici", autora  doc. dr. Izeta Šabotića i Ešefa Begovića, a promovisana je i  knjiga "Pod zastavom UN-a - Međunarodna zajednica i zločin u Srebrenici " autora Hasana Nuhanovića, prevodioca holandskog bataljona u Srebrenici - Potočarima 1992 - 1995. godine. O izložbi fotografija, njenom nastajanju i autorima je
Detalj sa izložbe fotografija  Genocid u Srebrenici
Detalj sa izložbe fotografija Genocid u Srebrenici
govorio Omer Zulić, prof. historije, uposlenik Arhiva TK-a, koji je istakao da je i ova izložba dio naših nastojanja da, uvijek i iznova, podsjećamo i sebe i druge o Podrinju, Srebrenici i julu 1995. godine, kada su srpski fašisti nad nevinim i golorukim narodom Podrinja počinili masovne zločine, koji su i pred Međunarodnim sudom u Hagu okarakterisani kao genocid. O knjizi su govorili, mr.sci. Nermin Tursić, predsjednik BZK "Preporod" OO Srebrenik, i doc. dr. Izet Šabotić, direktor Arhiva TK-a, istakavši da je za historiju i Bošnjake nemjerljiv značaj i vrijednost onoga što je u svojoj knjizi  zapisao njen autor. Hasan Nuhanović je direktni sudionik i živi svjedok svih dešavanja u Podrinju u toku 1992 - 1995. godine, kada je kao uposlenik UN-a i prevodilac holandskog bataljona svojim očima i ušima vidio i pratio sva dešavanja, nesposobnost, licemjerstvo međunarodne zajednice i trupa UN-a, kao i razvoj situacije koja je dovela do najvećeg pokolja i genocida civilnog stanovništva u istoriji Evrope, od drugog svjetskog rata, koje je bilo pod "zaštitom trupa UN-a". Sam autor je prisutnima govorio o svojim iskustvima iz Srebrenice i Potočara, o golgoti koju je prolazio narod Podrinja tokom svih godina rata, o dešavanjima u julu 1995. godine, kao i o nastajanju i pisanju ove knjige, njegovim svjedočenjima pred sudom u Den Hagu. Hasan Nuhanović je svoju životnu priču stavio na papir u obliku knjige, i podkrijepio je sa dosta dokumenata i fotografija. Ona je izuzetno bitno i jedinstveno svjedočenje samog autora o dešavanjima u Podrinju i Srebrenici tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, uoči i za vrijeme dešavanja u i ispred baze UN-a u Potočarima, a koje svaki Bošnjak i svaki normalan čovjek ovoga svijeta, treba i mora pročitati i znati, kako istina o Srebrenici nikada ne bi bila zaboravljena. To je dug i obaveza svih nas Bošnjaka, i svih poštenih ljudi koji imaju dušu, srce i bar malo obraza i ljudskosti, prema svim nedužnim žrtvama Srebrenice, Podrinja i Bosne i Hercegovine. Nakon izložbe i promocije, prisutni su dugo razgovarali sa autorima uz konstataciju da se nikada i nikome više ne ponovi Srebrenica.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1630
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik