Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Minela Hadžić i Ishak Hasić najbolji sportisti u 2012. godini Ispiši E-mail
28 Dec 2012
Načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić sa najboljim sportistima Srebrenika u 2012.godini
Načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić sa najboljim sportistima Srebrenika u 2012.godini
Na izboru najboljih sportista općine Srebrenik za 2012. godinu, koji je održan u organizaciji Sportskog saveza Općine Srebrenik, za najbolje sportiste izabrani su karatiskinja „1. Marta“ Minela Hadžić i košarkaš „Gradine“ Ishak Hasić! U kategoriji nogometa najboljim kadetom proglašen je fudbaler „Ingrama“ Elmir Karić, najjunior  i senior su iz OFK „Gradine“ i to  Emil Tursunović odnosno Damir Smajlović, Maksida Islamović je najbolja nogometašica, dok je najbolja ekipa OFK. „Gradina“. Iz reda dvoranskih sportova najboljom kadetkinjom je proglašena Mirela Hodžić košarkašica „Fenixa“, najkadet je Adnan Bećirović iz „Silver kingsa“, najboljim juniorom proglašen je Edin Avdić iz istog kluba, a u seniorskoj konkurenciji Ishak Hasić košarkaš „Gradine“, dok je najboljom ekipom proglašen Košarkaški klub „Gradina“. U kategoriji karatea, najbolji pioniri dolaze iz kluba „1. Mart“ i to Elma Muratović i Almir Pjević, a najbolji juniori-seniori su Amir Arifović iz Karate kluba „Srebrenik“ te juniorka-seniorka Minela Hadžić iz kluba „1. Mart“. Sportski savez je ovom prilikom dodijelio i posebna priznanja i to Nijazu Arnautoviću (za razvoj karatea),  Edhemu Husariću (razvoj fudbala), Aliji Škahiću (doprinos u razvoj fudbala), Murselu Deliću (razvoj košarke), Adeli Joldić (razvoju tenisa) te posthumno Nuragi Huseinoviću.
saznaj više...
Planirani budžet za 2013. godinu 9.792.000 KM Ispiši E-mail
28 Dec 2012
Detalj sa 3. sjednice OV-a Srebrenik
Detalj sa 3. sjednice OV-a Srebrenik
Na nastavljenoj 2. sjednici Općinskog vijeća Srebrenik, koja je održana 28.12.2012.godine, usvojene su informacije o realizaciji dopunskih prava iz oblasti boračke populacije u nadležnosti Općine Srebrenik za prvih devet mjeseci 2012.godine, kao i informacije o uspjehu učenika kako osnovnih tako i „MSŠ“ Srebrenik. Vijećnici su prihvatili inicijativu načelnika Općine Srebrenik Sanela Buljubašića da formira Komisiju za pregovore sa Vladom TK u vezi sa reorganizacijom Fabrike obuće „Aida“, da se ovom pogonu u Dubokom Potoku pomogne u nabavci ogreva, dok je prigovor „SDA“ na odluku o utvrđivanju broja mandata u vijećiima mjesnih zajednica odbijen. Odmah nakon ove sjednice uslijedila je 3. sjednica OV-a Srebrenik, na kojoj je usvojen rebalans budžeta za 2012. godinu, koji je umanjen sa planiranih 12.302.821 KM na 11.377.021 KM. Vijećnici su dali saglasnost načelniku da se Općina može zadužiti kod NLB banke u iznosu od 300.000 KM kako bi održala likvidnost budžeta, dok je prihvaćen i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju za period januar-mart 2012.godine.
Detalj sa 3. sjednice OV-a Srebrenik
Detalj sa 3. sjednice OV-a Srebrenik
Usvojen je i Nacrt odluke o budžetu općine Srebrenik kao i o njegovom izvršenju za 2013. godinu, koji je planiran u visini od 9.792.000 KM. Načelnik Buljubašić najavio je budžet za 2013.godinu kao stabilizirajući budžet, s obzirom na značajna ranija zaduženja za razne infrasturkturne projekte te ekonomsku krizu, koja utiče na lošije punjenje budžeta. U infrastrukturu na području općine Srebrenik u narednoj godini trebalo bi se investirati 2.690.000 KM, a akcenat će biti na vodosnadbijevanju, deponiji otpada te toplifikaciji, dok je prihvaćen i program uređenja gradskog građevinskog zemljišta u šta bi se trebalo investirati 1.150.000 KM. Prihvaćen je i Prijedlog odluke o organizovanju i funkcionisanju zaštite od požara i vatrogastvu, zatim Odluka o određivanju matičnih područja te vođenju jedinstvenih matičnih knjiga, Program obavljanja usluga zajedničke komunalne potrošnje  za 2013. godinu kao i Program utroška sredstava za poljoprivredu u 2012. godini. U nacrtima su usvojene Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene metra kvadratne površine koja je umanjena sa 920 KM na 850 KM te o Izmjenama i dopunama odluke o administrativnim taksama i tarifi općinskih administrativnih taksi koje su umanjene u dijelu građevinskih taksi za stambeno-poslovne i poslovne objekte. Usvojen je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti d.o.o.“OS Petrol“ za otuđenje nedovršenog poslovnog objekta, kao i zakazivanje tematske sjednice OV-a Srebrenik u vezi sa sudskom presudom dvojici građana općine Srebrenik za navodno počinjene ratne zločine kao i zbog  informacije o pokretanju krivične prijave protiv osam pripadnika TO Srebrenik, pripadnika vojne i civilne vlasti općine Srebrenik u periodu 1992 – 1995. g., za navodni ratni zločin, koju je saopštio Sinan Alić, predsjednik Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle na sinođnjoj press konferenciji. Općinsko Vijeće osuđuje subjektivni nastup predsjednika Alića, koji se u svom nastupu stavio u funkciju sudske vlasti i unaprijed osudio osobe protiv kojih je podnesena krivična prijava od strane "njegove" Fondacije, riječima, da direktni izvršioci ratnih zločina slobodno šetaju Srebrenikom.
saznaj više...
Saopštenje za javnost Općinskog vijeća Srebrenik Ispiši E-mail
28 Dec 2012
Općinsko Vijeće općine Srebrenik, na svojoj III redovnoj sjednici, održanoj u petak 28.12. 2012. g., jednoglasno je donijelo Odluku da se zakaže tematska sjednica Općinskog vijeća, u vezi najave pokretanja krivične prijave od strane Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" iz Tuzle,  protiv pripadnika vojne i civilne vlasti općine Srebrenik u periodu 1992 – 1995. g. S tim u vezi je medijima proslijeđeno i sljedeće saopštenje za javnost:Saopstenje za javnost.pdf (107.42 KB).

 

Učenicima i studentima 65.000 KM za stipendije i kredite Ispiši E-mail
27 Dec 2012
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama
Dana 27.12.2012.godine, u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, učenici i studenti sa područja općine Srebrenik su potpisali ugovore sa Općinom o stipendiranju i kreditiranju za školsku 2012/2013. g., vrijedne ukupno 65.000 KM. Riječ je o 26 učeničkih  stipendija te 62 studentska kredita, iako je za ove namjene aplicirao daleko veći broj učenika i studenata. Svaki učenik dobit će po 500 KM i to u deset jednakih mjesečnih rata po 50 KM, a svaki student po 800 KM i to po 80 KM svakih deset mjeseci, i nadam se da će im to pomoći u lakšem i kvalitetnijem školovanju, kazao je načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić, koji im je ovom prilikom čestitao Novu 2013.godinu te im zaželio puno zdravlja i uspjeha
Buljubašić Halima prima Ugovor o studentskom kreditu od općinskog načelnika Sanela Buljubašića
Buljubašić Halima prima Ugovor o studentskom kreditu od općinskog načelnika Sanela Buljubašića
u nastavku školovanja. Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora sa Općinom, nisu skrivali ni studenti, a Buljubašić Halima, studentica 2. godine Filozofskog fakulteta u Tuzli kazala nam je: -Sretna sam i zadovoljna što sam ispunila kriterije za dobivanje studentskog kredita. Zahvaljujem se općinskom načelniku i nadležnoj Službi što nam svake godine omogućavaju povoljne kredite i stipendije, i mislim da će mi, kao uostalom i ostalim dobitnicima kredita i stipendija, ova sredstva biti od velike koristi tokom školovanja u narednoj akademskoj godini. 
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama
Detalj sa potpisivanja ugovora o kreditima i stipendijama

saznaj više...
Načelnik Sanel Buljubašić održao tradicionalne novogodišnje prijeme Ispiši E-mail
26 Dec 2012
Prijem za članove UO Sportskog saveza
Prijem za članove UO Sportskog saveza
Danas je općinski načelnik Sanel Buljubašić održao tradicionalni novogodišnji prijem za članove Upravnog odbora Sportskog saveza općine Srebrenik, direktore  Javnih preduzeća, direktore naših škola i obdaništa te  za predstavnike boračkih udruženja – udruga, proisteklih iz rata 1992. – 1995. g. i 1941. – 1945. g. Bila je to još jedna prilika da se sumiraju rezultati i aktivnosti koji su bili predmet djelovanja i rada u protekloj godini, kao i predstave planovi za naredni period. Zajednička konstatacija je da se u godini koja je, po mnogo čemu, bila teška ipak postigao maksimum u radu i djelovanju svih zajedno što pokazuju i podatci koji su prezentovani prisutnima. Izražena je nada u nastavak i realizaciju pozitivnih rezultata i
Prijem za direktore JU i JP
Prijem za direktore JU i JP
aktivnosti u godini koja je pred nama, uvažavajući teško ekonomsko stanje i krizu u našoj državi. Načelnik Buljubašić se svima zahvalio na dolasku i prisustvu prijemu, a naši gosti na toplom dočeku koji im je priređen. Načelnik je ovom prilikom svim gostima uručio i skromne poklone od strane općine: kalendar, rokovnik i olovku.
Prijem za direktore OŠ i MSŠ Srebrenik
Prijem za direktore OŠ i MSŠ Srebrenik


Prijem za predstavnike boračkih organizacija
Prijem za predstavnike boračkih organizacija

saznaj više...
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1465
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik