Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Izvrstan koncert sastava Divanhana u Srebreniku Ispiši E-mail
01 Oct 2013
Koncert sastava Divanhana u Srebreniku
Koncert sastava Divanhana u Srebreniku
Oko 400 posjetilaca u nedjelju je u srebreničkom Domu kulture moglo uživati u fenomenalnom dvosatnom koncertu sastava "Divanhana". Publika je vidno uživala u zanimljivim i prelijepim sevdalinkama i etno pjesmama Balkana, u nešto modernijim aranžmanima koji su karakteristični za "Divanhanu". Sastav "Divanhana" je osnovala grupa studenata iz Sarajeva početkom 2009. godine, njeguju tradicionalnu muziku Balkana, posebno sevdalinku, eksperimentišu sa modernijim aranžmanima i fuzijama različitim muzičkih pravaca. Publika u Srebreniku je istinski uživala u već dobro poznatim izvedbama sevdalinki "Crven fesić", "Ko se ono brijegom šeće", kao i u svim drugim sjajnim interpretacijama, a nakon koncerta upriličeno je  druženje i fotografisanje članova "Divanhane" sa publikom u Srebreniku.

 

saznaj više...
U Srebreniku počeo popis stanovništva i domaćinstava Ispiši E-mail
01 Oct 2013
Detalj sa današnjeg popisa stanovništva u srebreničkom naselju Bare
Detalj sa današnjeg popisa stanovništva u srebreničkom naselju Bare
Predsjednik PKLS Srebrenik Jasmin Bjelić potvrdio je, u  jučerašnjoj emisiji Radio Srebrenika koja se bavila Popisom stanovništva i domaćinstava u BiH,  da je sav popisni materijal distribuiran te da su popisivači i instruktori spremni da izađu na teren i počnu  popisivanje. –„Popis će biti vršen svaki dan od 9 do 21 sat, a popisivači će voditi računa da u domaćinstva sa zaposlenim osobama dođu u popodnevnim satima. Na popisu na području općine Srebrenik angažovano je 27 instruktora i 231 popisivača, i svi će imati odgovarajuće akreditacije, koje su ovjerene od strane PKLS Srebrenik. Dio popisivača iz reda Srba i Hrvata nam je pridodat sa područja drugih općina u BiH, kako bi bio ispunjen uslov minimalno potrebne zastupljenosti popisivača iz ova dva naroda. Apeliram na građane da se odazovu popisu i maksimalno sarađuju kako bi čitav proces prošao bez problema.“ - kazao je predsjednik PKLS Srebrenik Jasmin Bjelić. Svi popisivači i instruktori su danas izašli na teren i popis je počeo bez nekih većih problema, iako prohladno i kišovito vrijeme ne ide na ruku popisivačima. Narednih dana će popisivači i instruktori potpisati ugovore kao i izjave o povjerljivosti podataka. Prvi rezultati popisa očekuju se nakon 90 dana. Na popisu u BiH je angažirano oko 19.000 popisivača te oko šest hiljada instruktora i rezervnih popisivača. Čitav proces, kako je to zakonski propisano, koštat će najmanje 46 miliona KM od čega je 7,5 miliona eura grant Evropske komisije. Popisivači će po popisnici dobijati 2,2 za gradsko područje i 2,5 KM za ruralno područje.
Sve informacije vezane za popis stanovništva u Srebreniku možete dobiti u prostorijama PKLS Srebrenik u ulici Radničkoj b.b. (zgrada do zgrade općinskog načelnika) ili na telefon: 035 644 199
saznaj više...
Promovisana knjiga, Naser Orić  Od Gazimestana do Haga i nazad Ispiši E-mail
01 Oct 2013
Detalj sa promocije knjige o Naseru Oriću
Detalj sa promocije knjige o Naseru Oriću
Dana 27.09.2013.godine u 18 sati, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Srebrenik, u kino-sali srebreničkog Doma kulture, održana je promocija knjige „Naser Orić – Od Gazimestana do Haga i nazad“, autora Avde Huseinovića. Pored samog autora, o ovoj publikaciji su govorili i Naser Orić, ratni komandant odbrane Srebrenice,  Murat Avdić, ratni heroj iz Cerske i Smajo Mandžić, ratni komandant Manevarske brigade 28. divizije Armije RBiH. –„U ovoj biografskoj priči na 420 stranica predstavljen je životni put Nasera Orića, od njegovog djetinjstva, školovanja u Tuzli i Beogradu, komandovanja odbranom Srebrenice, do boravka u Hagu i progona koji ne prestaju do danas“, naglasio je Huseinović. Kako je istakao ratni komandant odbrane Sreberenice Naser Orić, činjenicama koje je ponudio autoru knjige, pokušao je dati odgovore na sva pitanja silne obavještajne mašinerije koja je radila na sataniziranju njegovog imena i herojstva podrinjskih boraca. Zahvaljujući ovoj knjizi, čijih je 7.000 primjeraka prodano samo u protekla dva mjeseca,  rečeno je na promociji, mlade generacije će imati pouzdan izvor informacija o svemu što se dešavalo u opkoljenoj Srebrenici u periodu od 1992. do 1995. godine i neizmjernom herojstvu podrinjskih boraca.
saznaj više...
Odata počast poginulim borcima općine Srebrenik Ispiši E-mail
28 Sep 2013
Pručena je fatiha na centralnom šehidskom spomen-obilježju
Pručena je fatiha na centralnom šehidskom spomen-obilježju
Nizom manifestacija i svečanosti, ovih se dana u Tuzlanskom kantonu na prigodan način obilježava 21. godišnjica formiranja Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Centralna svečanost održat će se u Tuzli, a ova značajna godišnjica juče je na prigodan način obilježena i na području općine Srebrenik. Tako je delegacija  načelništva općine Srebrenik, Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i srebreničkih boračkih udruženja položila cvijeće na šehidski spomenik u srebreničkom prigradskom naselju Babunovići. Nakon polaganja cvijeća na spomenik u Babunovićima, delegacija općine Srebrenik i srebreničkih boračkih udruženja učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na centralno šehidsko spomen-obilježje na gradskom šetalištu u Srebreniku odala je dužnu počast poginulim borcima s područja srebreničke općine u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu u BiH.

 

U Srebreniku održan 5. Sajam pčelarstva Ispiši E-mail
25 Sep 2013
Detalj sa 5. Sajma pčelarstva u Srebreniku
Detalj sa 5. Sajma pčelarstva u Srebreniku
U Srebreniku je u organizaciji Udruženja pčelara "Roj" održan 5. Sajam pčelarstva, na kojem su med, proizvode od meda te nusproizvode u pčelarstvu predstavili proizvođači iz Hrvatske, zatim Brčko Distrikta, Tuzlanskog te Zeničko-Dobojskog kantona. Izlagači su svoje proizvode izložili na Trgu Alije Izetbegovića u Centru Srebrenika, sa izuzetno bogatom ponudom, koja je primamljivala prolaznike i ljubitelje meda. Jedan od izlagača dolazi i iz Hrvatske, a riječ je o Zijadu Biseroviću. - Sajam je dobro organiziran i zadovoljan sam organizacijom a vjerujem da će i prodaja biti dobra. Kod nas je med u Hrvatskoj ove godine dobro rodio, a kod nas od uloženih sredstava država vrati 50% uloženog i s tim smo zadovoljni, kaže Biserović. Sajam je posjetio i najstariji pčelar na području općine Srebrenik, 92-godišnji Abeg Sijerčić iz Lisovića. - Pčelarstvom se bavim od 1960. godine. Počeo sam sa dva sanduka. Sada me zdravlje izdaje i sve mi se teže baviti ovim poslom, ali opet se nekako gura. Mislim da su ove mlađe generacije vrlo malo zainteresovane da se bave pčelarstvom, a nisu ni svjesni koliko je to zdravije nego dane provoditi ispred kompjutera, kaže Abeg. Organizatori su također zadovoljni sajmom, a predsjednik udruženja "Roj" Mehmed Mehmedović je kazao: - Pčelarstvo je na marginama u ovoj državi. Ove godine je bio dobar prinos meda posebno u prvom polugodištu. Nadamo se kako će se udruženje sve više širiti i da neće izumrijeti jer jako je važno da se i ove mlađe generacije nastave baviti pčelarstvom, kaže Mehmedović. Izuzev izložbi meda, održano je i predavanje na temu "Ekonomika pčelarstva", na kojem su stručnjaci govorili o ovoj značajnoj temi za sve one koji se bave pčelarstvom. (presing.ba)
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 406 - 414 od 1682
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik