Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Izložba likovnih djela - slika, ulja na platnu i šperploči, našeg sugrađanina Abdulaha Bešića
21 Apr 2015
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je prigodnim riječima Bešiću čestitao na njegovoj prvoj izložbi pred domaćom publikom
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je prigodnim riječima Bešiću čestitao na njegovoj prvoj izložbi pred domaćom publikom
U organizaciji BZK "Preporod"  Srebrenik i Narodne biblioteke u Srebreniku je 18.04.2015. godine svečano otvorena izložba likovnih djela - slika, ulja na platnu i šperploči, našeg sugrađanina Abdulaha Bešića. Autor Bešić je kao mladić otišao "trbuhom za kruhom" u Njemačku, gdje je vrijedno radio i stekao penziju, a svoj zavičaj i njegove ljepote ponio je i cijelo vrijeme čuvao u sebi i u svojim sjećanjima. Samouki slikar je svoju dušu razgaljivao sa kistom u ruci i pred slikarskim platnom, prenoseći motive rodnoga kraja i domovine Bosne i Hercegovine na slike koje su pune topline i ljubavi. Priroda, livade, drveće i šume, sa vodotocima, potocima i rijekama su najčešći motiv na Bešićevim slikama. Uz goste iz BZK "Preporod"  Gračanica i gračaničke pjesnike, koji su zajedno sa našim srebreničkim
U uvodnom dijelu nastupili su članovi BZK
U uvodnom dijelu nastupili su članovi BZK
pjesnicima recitovali svoje i govorili stihove naših poznatih pjesnika, prisutna publika je mogla čuti i emotivno obraćanje samoga autora Abdulaha Bešića. U uvodnom dijelu publici su se obratili predsjednica Preporoda iz Gračanice Refija Čajić i predsjednik Preporoda iz Srebrenika Nermin Tursić, dok je u ime Narodne biblioteke Srebrenik, govorila Fikreta Jašić, koja je ujedno bila i u ulozi voditelja. Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je prigodnim riječima autoru čestitao na njegovoj prvoj izložbi pred domaćom publikom, izuzetno lijepim slikama našeg zavičaja, a potom zajedno sa autorom izložbu proglasio otvorenom, poželivši mu puno zdravlja, novih radova i novih izložbi. Postavka izložbe će ostati otvorena u narednih sedam dana, a naši sugrađani je mogu pogledati svakim danom u holu Doma kulture.   
Detalj sa izložbe slika
Detalj sa izložbe slika
saznaj više...
Premijer Vlade TK-a Bego Gutić sa ministrima posjetio općinu Srebrenik
19 Apr 2015
Detalj sa sastanka u kabinetu načelnika Omerovića
Detalj sa sastanka u kabinetu načelnika Omerovića
Dana 17. 04.2015. godine, općinu Srebrenik je posjetio premijer Vlade TK-a Bego Gutić sa ministrima. U delegaciji su bili prisutni: Jakub Suljkanović - ministar finansija, Jovan Stojanović - ministar pravosuđa i uprave, Mirela Đaković - ministrica obrta, poduzetništva i razvoja, Hasan Fehratović - ministar prostornog uređenja i zaštitu okolice, Edin Ajanović - ministar trgovine, turizma i saobraćaja i Miralem Nuhanović - savjetnik premijera za ekonomska i finansijska pitanja. Općinski načelnik Omerović Nihad sa svojim najbližim saradnicima je dočekao ugledne goste u svome kabinetu, a razgovaralo se o aktualnoj situaciji na području TK-a, projektima Vlade TK-a u 2015. godini, problemima lokalneImage zajednice i projektima općine Srebrenik, kao i podršci vlade i resornih ministarstava određenim projektima. Istaknuto je da općina Srebrenik u 2015. godini očekuje značajniju podršku vlade TK-a u realizaciji svojih projekata, kao i ponovnom vraćanju suda u Srebrenik i pomoći u rekonstrukciji zgrade za smještaj istoga, značajnija sredstva za zaštitu i očuvanje okoliša,  pomoć oko izmjena zakona o cestovnom prevozu pri registraciji vozila za vlastiti potrebe, jednostavnijoj registraciji obrta i sl. Načelnik Omerović se zahvalio premijeru Gutiću na posjeti, kao i delagaciji koja je bila u njegovoj pratnji, izrazivši nadu da će saradnja sa vladom TK-a i njenim ministarstvima biti još bolja i efikasnija.
saznaj više...
Srebrenik dobio premijerligaša u odbojci
19 Apr 2015
OK "Gradina-Herceg" Srebrenik je novi premijerligaš
OK "Gradina-Herceg" Srebrenik je novi premijerligaš
Naime, u doigravanju za ulazak u Premijer ligu, odbojkaši Gradine-Herceg iz Srebrenika uzvratnom  pobjedom nad ekipom Napretka iz Odžaka, izborili su od naredne sezone status premijerligaša. Bila je ovo sjajna sezona izabranika Adnana Koprića koji su je krunisali ulaskom u elitni rang bh.odbojke. Naime, Slanjankić, Harčinović, Ibračević...su bili dominantni ove sezone u ovome rangu te gradu podno Majevice vratili elitni rang takmičenja. Zasluge svakako pripadaju i rukovodstvu kluba na čijem čelu je uzorna kompanija "Herceg" kao generalni sponzor, bez čije podrške bi teško stigli do ovoga cilja. Čestitke našim sjajnim odbojkašima je uputio I općinski načelnik Nihad Omerović koji je izjavio: -“Iskrene čestitke odbojkašima i upravi OK “Gradina-Herceg” Srebrenik na svim pobjedama u protekloj sezoni, kao i na logičnom slijedu nakon mnogobrojnih pobjeda, a to je osvajanje prvog mjesta i ulazak u najviši odbojkaški rang, Premijer ligu Bosne i Hercegovine.”
saznaj više...
Otvorena izložba slika pod nazivom Palestina u srcu
16 Apr 2015
Detalj sa otvaranja izložbe slika
Detalj sa otvaranja izložbe slika
U holu Doma kulture u Srebreniku ambasador Palestine u BiH Rezah Namura svečano je otvorio izložbu slika pod nazivom “Palestina u srcu”. Izložbu su zajednički organizirali Bošnjačka zajednica kulture Preporod Srebrenik, Ambasada Palestine u BiH, Udruženje “Palestinska zajednica u BiH” i Udruženje “Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva”. Na izložbi je predstavljeno oko 30 ulja na platnu, na kojima su predstavljeni fragmenti iz života palestinskog naroda i njihove višedecenijske borbe za slobodu. –“Ovom izložbom na simboličan način iskazujemo podršku palestinskom narodu koji se već decenijama nalazi u najvećem koncentracionom logoru na svijetu. I pored teških uslova u kojima se nalaze, Imagehrabri Palestinci više od 65 godina vode tešku borbu za slobodu i uspješno odolijevaju licemjernoj politici međunarodne zajednice”, istakao je Avdo Hebib, predsjednik Udruženja “Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva”, koje je formirano prije 15 godina s ciljem pružanja podrške pravednoj borbi palestinskog naroda za nezavisnost i slobodu.
Image
saznaj više...
Čestitka povodom 15. aprila, Dana Armije R BiH
15 Apr 2015
ImagePovodom 15. aprila, Dana Armije R BiH u ime izvršne i zakonodavne vlasti općine Srebrenik, kao  i u svoje lično ime, svim pripadnicima armije R BiH upućujemo iskrene čestitke. Ovo je Dan kada su pripadnici naše Armije odlučili odbraniti svoje i naše domove, narod i državu, dan koji će zajedno proslaviti svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i poštuju BiH jedinstvenu i cjelovitu – onakvu za kakvu su se borili svi pripadnici Armije R BiH. Posebnu zahvalnost i obavezu osjećamo prema onima koji nisu više sa nama, neka im je rahmet i pokoj duši. Oni su dali ono najviše što su imali - svoje živote. Upućujemo izraze suosjećanja svim članovima porodica šehida i poginulih boraca. Sa željom da budućnost provedemo u miru, sreći i blagostanju u zajedničkoj domovini Bosni Hercegovini još jednom upućujemo iskrene čestitke povodom 15. aprila, Dana formiranja Armije R BiH!
 
Općinski načelnik:               Predsjedavajući OV-a:  
Nihad Omerović, dr.sci.               Bono Nišandžić
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1429
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik