Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Promovisana knjiga Dječije radosti, autora Muje Huse Bijelića
19 Feb 2015
Detalj sa promocije knjige
Detalj sa promocije knjige
U sklopu tradicionalne kulturne manifestacije „Dani povelje Srebrenik 2015“, dana 18.02.2015. godine s početkom u 17,30 sati, u Plavoj Sali Doma kulture upriličena je promocija knjige dječijih  pjesama „Dječije radosti“ , srebreničkog  autora Muje Huse Bijelića. O ovoj zbirci pjesama su govorili  Esad Dedić, Fikreta  Jašić te sam autor. Knjiga je sačinjena od šest poglavlja, kojima je zajednička razdraganost i  igra, a govori o djeci u porodici, u školi, i djeci u prirodi. Ovo je treća zbirka pesama, uz roman „Igra sudbine“, koji je promovisan u okviru prošlogodišnjih „Dana povelje“, plodonosnog  pisca Muje Huse Bijelića, koji, kako nam sam reče, priprema i izložbu likovnih djela i skulptura. Recenzent zbirke pjesama „Dječije radosti“ je Esad Dedić. 
saznaj više...
Održana predstava Krojcerova sonata
19 Feb 2015
Detalj sa predstave Krojcerova sonata
Detalj sa predstave Krojcerova sonata
Bogatstvu i kvalitetu sadržaja ovogodišnjih „Dana povelje Srebrenik 2015“ doprinijela je i pozorišna predstava „Krojcerova sonata“ koja je izvedena dana 17.02.2015. godine na sceni  velike dvorane  Doma kulture Srebrenik.  Predstavu je režirao Nebojša Bradić a u istoj je nastupio glumac Vlado Kerošević. Riječ je o monodrami koja je nastala na temelju Tolstojeve novele „Krojcerova sonata“ a, naslovljena prema Betovenovoj kompoziciji, tematski je usmjerena na motive ljubavi i ljubomore. Težak zadatak interpretiranja unutrašnjeg svijeta jednoga lika, koji sam vodi i dijalog i monolog, koji priča svoju priču, priču jednoga ubice zavedenog ljubomorom, izvršio je odlični Vlado Kerošević. Tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj, glavni junak uz neprestanu zvučnu kulisu putujućega voza i nekoliko junaku bolnih prekida zvukom same sonate, progovara o cijelom događaju. Najprije prepričavajući sve ono što je dovelo do zločina – ubistva svoje supruge, da bi na kraju sve ponovo preživio, kao u psihodrami, svaki je bolni detalj ponovo na površini, a junak se ispred gledalaca ogoljava do kraja prikazujući se kao bolestan, strašni ubojica. 
saznaj više...
Veče sa Sidranom obilježeno sjajnom atmosferom u Srebreniku
19 Feb 2015
Nastup akademika Abdulaha Sidrana pred srebreničkom publikom
Nastup akademika Abdulaha Sidrana pred srebreničkom publikom
S velikim zanimanjem, kako se i očekivalo, propraćeno je gostovanje akademika Abdulaha Sidrana upriličeno u okviru ovogodišnjih „Dana povelje Srebrenik 2015“. Pred brojnom publikom, Sidran je govorio stihove svojih pjesama, a govorio je i  o svom prijeratnom, ratnom i poratnom stvaralaštvu. Jedan od najznačajnijih filmskih autora (scenarista ) u kinematografiji bivše Jugoslavije, autor scenarija za filmove „Sjećaš li se Dolly Bell?“,“Otac na službenom putu“, „Kuduz“, „(A)Torzija“, publiku je tjerao na suze i smijeh govoreći o sarajevskom ratnom humoru. Pripovijedao je Abdulah Sidran i o trenutnim prilikama, osvrnuvši se na virtualni svijet u kojem je, na specifičan način upoznao i našeg sugrađanina Mahmuta Mašu Mehmedovića, koji je, takođe, publici govorio dio svoje priče.
Muzčki dio druženja uljepšao je Ali Muhedinović
Muzčki dio druženja uljepšao je Ali Muhedinović
Muzčki dio druženja uljepšao je Ali Muhedinović.
saznaj više...
Načelnik Omerović primio ambasadora Palestine u BiH Rezeq Namooru
16 Feb 2015
Palestinski ambasador u BiH  Nj.E.  Rezeq Namoora i predsjednik Udruženja Palestinska zajednica u BiH  Majed Maarouf sa načelnikom Omerović Nihadom
Palestinski ambasador u BiH Nj.E. Rezeq Namoora i predsjednik Udruženja Palestinska zajednica u BiH Majed Maarouf sa načelnikom Omerović Nihadom
Palestinski ambasador u BiH  Nj.E.  Rezeq Namoora i predsjednik Udruženja „Palestinska zajednica u BiH“  Majed Maarouf, posjetili  su Općinu Srebrenik, kako bi prisustvovali svečanosti otvorenja “Dani povelje Srebrenik 2015”, manifestaciji koja se održava povodom 682. godišnjice od izdavanja srebreničke Povelje , koja je napisana pod gradom Srebrnikom, 15. februara 1333. godine. U kabinetu Općinskog načelnika je upriličen svečani doček i prijem za ambasadora i njegovu pratnju. Domaćin i predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije, Općinski načelnik, Nihad Omerović je proglasio ovogodišnje "Dane Povelje Srebrenik 2015" svečano otvorenim, a ujedno se i iskreno zahvalio na dolasku i posjeti uvaženim gostima. 
Ambasador Namoora nije krio zadovoljstvo svojom prvom posjetom Srebreniku, kao i toplim prijemom koji mu je ukazan, a u svome kraćem i vrlo emotivnom govoru, svome domaćinu i svim srebreničanima čestitao je 682-u godišnjicu, od prvog pomena Srebrenika u poznatoj Povelji bosanskog vladara, Bana Stjepana II Kotromanića.
saznaj više...
Načelnik Omerović upriličio prijem za akademika Abdulaha Sidrana
16 Feb 2015
Detalj sa svečanog prijema akademika Abdulaha Sidrana
Detalj sa svečanog prijema akademika Abdulaha Sidrana
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerovć danas je upriličio prijem za akademika Abdulaha Sidrana. Načelnik Omerović je naglasio da cijeni Sidranov doprinos razvoju i očuvanju kulture i književnosti, te mu je uručio i sliku kao poklon grada. „Veče sa Sidranom“ je na programu večeras od 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Srebreniku. Ulaz je slobodan.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1421
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik