Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Projekat vodosnadbijevanja za naselja Blagići i Cvjetkovići u MZ Potpeć
12 Sep 2014
Dana 11.09.2014. godine, u kabinetu privremenog vršioca dužnosti načelnika općine Srebrenik Muratović Samira, održan je sastanak sa Odborom za izgradnju vodovoda za naselja Blagići i Cvjetkovići u MZ Potpeć. Kako je planirano ovim projektom bi se pitkom vodom snabdjelo 140 domaćinstava sa oko 660 stanovnika ovih naselja. Još u  toku 2013. godine  urađene su pripremne radnje na potencijalnim izvorištima a preostalo je da firma „GEOTEST“ d.o.o. iz Tuzle uradi probne bušotine i ispitivanje izdašnosti vode. Predračunska vrijednost ovog projekta iznosi oko 140.000 KM, a finansirat će se učešćem građana i iz budžeta općine Srebrenik. U 2013. godini ovaj projekat je prijavljen i na Javni poziv povratnicima, a  koji je raspisalo Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica F BiH, pa se i od ovog ministarstva očekuje pomoć u iznosu od oko 70.000 KM. Potrebno je istaći da je ovaj projekat ujedinio naše sugrađane, Srbe povratnike i  Bošnjake - muhadžire iz Podrinja koji su se naselili u ovo naselje, pokazujući tako i u praksi, suživot i zajednički interes. Hidrogeološke istrage i mjerenje izdašnosti izvorišta će biti urađene čim to vremenske prilike dozvole, odnosno po prestanku padavina u vremenskom rasponu od najmanje 30 dana. Ova akcija za sada, kako je istaknuto na sastanku, teče izuzetno dobro, a Odbor za izgradnju vodovoda i vrijedni domaćini nastavljaju aktivnosti na prikupljanju novčanih sredstava od mještana kako bi se, nakon uspješno okončanih pripremnih radnji,  što prije završio projekat vodovoda za naselja  Blagići i Cvjetkovići. Osim ovog projekta, na području naše općine je u toku još 10 sličnih projekata kod kojih takođe treba izvršiti hidrogeološke istrage i mjerenja izdašnosti vode, što je uslovljeno prestankom padavina. Neki od projekata su u naseljima Crveno Brdo, Brezik,  Podorašje, Tinja – Centar, Seona, Gornji Moranjci, Špionica – Krč, Srebrenik...U Strategiji  razvoja  općine Srebrenik posebno je istaknut problem snabdijevanja pitkom vodom naših stanovnika, a  koji bi se dugoročno trebao  riješiti  izgradnjom magistralnog cjevovoda duž rijeke Tinje. Time bi se voda iz sjevernog dijela općine transportovala u južni dio koji nema dovoljne količine pitke vode, kao i izgradnjom hidroakumulacije Bistrička rijeka na planini Majevici.
saznaj više...
Fond za pomoć i oporavak od poplava u sektoru poljoprivrede
10 Sep 2014
U očekivanju dodatnog finansiranja koje bi trebalo biti obezbijeđeno projektu FARMA, kojeg financiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) pozivamo zainteresirane proizvodne organizacije (PO) da se prijave za dodjelu bespovratnih sredstava za pomoć i oporavka od poplava, čiji je cilj da se pomogne ponovnom uspostavljanju proizvodnje kod farmera koji su pretrpjeli najveće štete. FARMA poziva proizvodne organizacije (PO) koje ispunjavaju uslove opisane u pozivu da dostave zahtjeve za pomoć i oporavak od poplava u bilo kojem poljoprivrednom sektoru, u primarnoj proizvodnji. Proizvodne organizacije koji ispunjavaju uslove moraju dostaviti prijave u ime poljoprivrednika koji su pogođeni poplavama. Poljoprivrednici pojedinačno NE MOGU podnijeti prijavu za grant sredstva ali sva sredstva moraju koristiti primarnim proizvodjacima. Ovim putem projekat FARMA informira proizvodne organizacije u slijedećim općinama o ovoj podršci: Bijeljina, Bratunac, Brčko, Čelić, Doboj, Doboj Istok, Doboj Jug, Domaljevac, Donji Žabar, Gračanica, Kozarska Dubica, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Petrovo, Prijedor, Šamac, Sanski Most, Srebrenik, Vukosavlje, Zavidovići, Zvornik, Žepče. Obrazac zahtjeva za dodjelu sredstava se nalazi na web stranici Projekta FARMA  www.bosniafarma.ba.  Rok za dostavljanje prijava je 26. septembar u 16:00h. Sva pitanja se mogu poslati putem e-maila na    a sve informacije izmjene će biti objavljene na web stranici FARMA www.bosniafarma.ba. Izjave i / ili tumačenja od strane bilo koje druge osobe su nevažeći.
saznaj više...
Javni pozivi UNDP-a i NERDA o pomoći malim i srednjim preduzećima za saniranje posljedica poplava
10 Sep 2014
Obavještavamo sve poslovne  subjekte sa područja naše općine da su objavljena dva Javna poziva za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u okviru Programa podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava na odabranim područjima i to:
1) EU Program za oporavak od poplava (EU PoP) koji će kroz programsku komponentu Ekonomski oporavak dodijeliti bespovratnu pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) koja su pretrpila materijalnu štetu od poplava. Pomoć će uključivati sredstva u direktnoj vezi sa individualnim potrebama MSP koja može da uključuje rekonstrukciju privredne i poljoprivredne infrastrukture, pružanje tehničke pomoći u cilju poboljšanja produktivnosti, kao i pružanje ekonomske pomoći MSP u stvaranju  prihoda zasnovanog na pristupu lanca vrijednosti. Sve navedene aktivnosti su usmjerene na zadržavanje radnih mjesta, kao i proširenje mogućnosti za zapošljavanje. Prijaviti se mogu preduzeća koja se bave proizvodnjom i proizvodno-uslužnom djelatnošću koja su registrovana na području općina Maglaj, Odžak, Domaljevac-Šamac, Orašje, Tuzla, Sanski Most, Živinice, Zenica, Srebrenik, Lukavac, Žepče, Bijeljina, Šamac, Doboj, Prijedor, Banja Luka, Modriča, Laktaši, Srbac, Šekovići, Vukosavlje, Donji Žabar, Čelinac i Brčko. Pojedinačni iznos sredstava za koje se može podnijeti zahtjev iznosi od 10.000 KM do 150.000 KM po pravnom licu. Zahtjevi koji po svojoj specifičnosti u pogledu visine pomoći prelaze navedene iznose mogu biti podvrgnuti posebnoj evaluaciji. Odabrana MSP će dobiti pomoć koja će se dodjeljivati u skladu sa njihovim identificiranim potrebama i u okviru raspoloživih programskih sredstava. Nepotpune prijave podnosioca zahtjeva se neće uzimati u obzir. Rok za dostavljanje prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (dostupnu za preuzimanje na web stranici http://bit.ly/1qdAhSM), je najkasnije do 22.09.2014. god. do 17:00 sati. Sve prijave slati na ili direktno u jedan od UNDP ureda: 
a.         Sarajevo: Zmaja od Bosne bb (UN House)
b.         Doboj: Cara Dušana bb
c.         Tuzla: Mije Keroševića 20 (zgrada RTV Tuzla)
d.         Brčko: Bulevar Mira 1 (zgrada Vlade Brčko Distrikta)

Za sve detalje možete preuzeti SMJERNICE ZA PODNOŠENJE PRIJAVE I PRIJAVNI OBRAZAC u Word ili PDF formatu sa web stranice:  http://bit.ly/1qdAhSM  Kompletan tekst Javnog poziva u pdf. formatu možete preuzeti ovdje: JavniPoziv EU POP.pdf (66.94 KB).  

2)Udruženje za razvoj NERDA“, Tuzla i „EDA - Agencija za razvoj preduzeća“, Banja Luka su objavili Javni poziv za realizaciju mjera podrške poslovnim subjektima za saniranje posljedica poplava. Pravo na prijavu imaju samo poslovni subjekti koji posluju u okviru sljedećih privrednih sektora: metaloprerađivačka industrija, drvoprerađivačka industrija, prehrambena industrija (osim primarne poljoprivredne proizvodnje) i proizvodnja plastike i izrada alata. Minimalan iznos granta je 10.000,00 KM, a maksimalan iznos je 20.000,00 KM. Krajnji rok za dostavljanje prijava je: a)Za prijave koje se dostavljaju lično: 19.09.2014. godine, do 16.00 sati, b)Za prijave poslate poštom: prijave sa poštanskim žigom/potvrdom o predaji na poštu prije 19.09.2014. godine, do 16.00 sati, a pristigle na gore navedene adrese najkasnije do 26.09.2014. godine. Kompletan tekst Javnog poziva NERDE u pdf. formatu možete preuzeti ovdje Javni poziv NERDA.pdf (147.71 KB) a tekst navedenog Javnog poziva, kao i sve ostale informacije vezane za isti uključujući dokumentaciju potrebnu za apliciranje možete preuzeti sa web stranice www.nerda.ba i www.edabl.org.
saznaj više...
U asfaltiranje puta preko Kreke za Ljenobud investirano oko 210.000 KM
05 Sep 2014
Radovi uz Kreku
Radovi uz Kreku
Asfaltiranjem puta preko Kreke za Ljenobud, u šta je do sada investirano oko 210.000 KM, ovo bogato, pitomo i nadasve lijepo mjesto za življenje, mjesto vrijednih ljudi i pravih domaćina, odnedavno je povezano sa centrom grada Srebrenika još jednom savremenom putnom  komunikacijom. Realizacijom ovog infrastrukturnog projekta, mještani Ljenobuda će do centra grada Srebrenika voziti 2,5 kilometra, dok im je do sada, obilaznim putem preko Dubokog Potoka, za to trebalo oko 9 kilometara. –„Navedeni put je širine 5 metara i ukupne dužine 1 kilometar (600 metara kroz Kreku i još
Radovi uz Kreku
Radovi uz Kreku
dva kraka u Ljenobudu po 200metara) a kompletnom dužinom je urađena odvodnja površinskih voda te su postavljeni ivičnjaci. Radove je izvela firma „JATA“ d.o.o. Srebrenik a od ukupne investicije mještani Ljenobuda su izdvojili 60.000 KM, općina Srebrenik je iz budžeta izdvojila 77.000 KM dok je Fondacija „Odraz“ Sarajevo do sada izdvojila 70.000 KM, iako od istih očekujemo dodatna sredstva, kako bi se ovaj projekat u potpunosti završio, jer su ostali još neki sitni radovi da se završe, nakon čega će ova dionica biti tehnički primljena. Osim blagodati za mještane Ljenobuda, kojima će, u vrijeme kada svi negdje žurimo i kada vrijeme ima sasvim drugi značaj nego prije, ovo značajno skraćenje puta
Asfaltiranje puta
Asfaltiranje puta
do Srebrenika  u značajnoj mjeri poboljšati kvalitet života, vrijedi istaći i da se put  perspektivno može koristiti za najbliže spajanje grada Srebrenika sa podmajevičkim naseljima: Zahirovići, Kurtići, Straža, Like i Kuge, u kojima živi oko 3500 građana. Realizacijom navedenog bi se saobraćajna udaljenost tih mjesta od grada Srebrenika smanjila sa sadašnjih 30 kilometara na 7 kilometara. Naravno da bi se ovo ostvarilo te značajno poboljšao kvalitet života i u navedenim naseljima potrebno je nastaviti graditi i modernizovati postojeću putnu infrastrukturu kako bi se ta mjesta spojila sa ovom dionicom preko Kreke“-istakao je Tursić Nermin, predsjednik MZ Ljenobud.
Novi put za Ljenobud
Novi put za Ljenobud
saznaj više...
Udruženje Futurebag iz Beča obradovalo 464 prvačića u Srebreniku
03 Sep 2014
Svečano uručenje đačkih torbi i najneophodnijeg pribora učenicima prvih razreda iz dvije gradske osnovne škole u Srebreniku
Svečano uručenje đačkih torbi i najneophodnijeg pribora učenicima prvih razreda iz dvije gradske osnovne škole u Srebreniku
Dana 02.09.2014.godine, u fiskulturnoj sali Prve osnovne škole Srebrenik, su svečano uručene đačke torbe i najneophodniji pribor učenicima prvih razreda iz dvije gradske osnovne škole, a narednih dana torbe će biti uručene i prvačićima ostalih osnovnih škola na području ove općine. Na početku nove školske godine vrijednim poklonima bit će obradovano svih 464 učenika prvih razreda osnovnog obrazovanja na području općine Srebrenik, a izuzetno kvalitetne ergonomske torbe s ugrađenim elementima za sigurnost pješaka u saobraćaju doniralo je Udruženje “Futurebag – Torba za budućnost“ iz Beča. Pored srebreničkih prvačića, članovi ovog udruženja na početku 2014./2015. godine obradovat će još oko 3.000 prvačića u 160 osnovnih škola širom BiH. Udruženje “Futurebag – Torba za budućnost“ okuplja građane porijeklom iz BiH koji žive i rade u glavnom gradu Austrije, a sredstva za svoje humane projekte osiguravaju iz donacija dobrih ljudi i organiziranjem kulturnih priredbi. Tako redovno održavaju manifestaciju „Bečki sevdah“ , na kojoj su do sada nastupali i umjetnici iz BiH Melika Moranjkić, Amira Medunjanin, Damir Imamović i Vanja Muhović, a sredstva od prodaje ulaznica usmjeravaju u humanitarne projekte. Samo u protekle tri godine, prema riječima Mesuda Moranjkića, volontera Udruženja “Futurebag – Torba za budućnost“ , osigurali su donacije za preko 10.000 učenika u BiH, ukupne vrijednosti od oko 1,5 miliona KM. Pored toga, nakon majskih poplava, u Austriji su prikupili preko 1.000 tona hrane, odjeće i obuće za ugroženo stanovništvo širom BiH. Više pogledajte u prilogu: https://www.youtube.com/watch?v=AAPdQ_MCfPA  (ntv jata).
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1360
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik