Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Poziv na sastanak predstavnika Udruženja građana povodom potpisivanja Sporazuma NVO/lokalna vlast
06 Oct 2015
ImageNa incijativu Vijeća mladih Općine Srebrenik, uz podrššku načelnika općine Srebrenik, na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Srebrenik će biti prezentiran i potpisan Sporazum između NVO-a i lokalne vlasti, te na taj način po prvi puta biti uspostavljeni služžbeni odnosi Organizacija civilnog drušštva s područja općine Srebrenik (Udružženja građana) i lokalne vlasti.
O Sporazumu:
Sporazum između općine Srebrenik i organizacija civilnog drušštva koje djeluju na području općine Srebrenik (u daljem tekstu »strane potpisnice ovog sporazuma«) predstavlja njihovo opredjeljenje da se, dugo vremena podržžavani rad i razvoj nevladinog sektora na ovoj teritoriji, uredi ovim aktom u cilju da se, na osnovama zajedničkih vrijednosti koje ostvaruje nevladin i javni sektor, uspostave jasne, efikasne i transparentne procedure međusobne saradnje i partnerstva. Strane potpisnice ovog sporazuma će biti saglasne da se u međusobnoj saradnji pridržžavaju zajedničkih vrijednosti i građanskih inicijativa koje proizlaze iz Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, Ustava BiH, Ustava Federacije BiH, Ustava Tuzlanskog Kantona, Zakona o principima lokalne samouprave FBiH, Zakona o lokalnoj samoupravi Tuzlanskog kantona i Statuta općine Srebrenik, koje su temelj i okvir za prava građana da se slobodno i bez ograničenja međusobno udružžuju, u izgradnji demokratskog drušštva. Prezentacija Sporazuma NVO/lokalna vlast, će biti održžana 12.10.2015. godine, u prostorijama JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik (Plava sala), sa početkom u 13 sati. Pozivaju se predstavnici udružženja koja djeluju na području općine Srebrenik, da prisustvuju ovom sastanku (po jedan predstavnik).
Dodatne informacije možžete dobiti na kontakt telefon: 061/963-467.
saznaj više...
Čestitka povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja
05 Oct 2015
ImageSvim učiteljima, nastavnicima i profesorima, upućujemo iskrene čestitke povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja. Neka Vam je sretno na putu obrazovanja i vaspitanja našših mladih generacija, ššto ponosito kroče žživotnim stazama koje im trasiraju njihovi učitelji.
 
 
Općinski načelnik:                                       Predsjedavajuća OV-a: 
Nihad Omerović, dr. sci.                                   Vesna Veselčić
saznaj više...
Odbojkaši Gradine-Herceg ostvarili svoju prvu premijerligašku pobjedu
04 Oct 2015
OK Gradina-Herceg sezona 2015/2016
OK Gradina-Herceg sezona 2015/2016
U okviru prvog kola Premijer lige BiH za odbojkaše, ekipa „Gradina-Herceg“ gostovala je kod ekipe „Gacko“ te su upisali svoju prvu premijerligašku pobjedu maksimalnim rezultatom 0:3 (23:25; 24:26; 23:25). –„ Ovo su vrlo važna 3 boda za podizanje samopouzdanja u daljem toku prvenstva. Znali smo da nas čeka "vrući" teren u Gacku, ali isto tako smo znali da imamo kvalitet da dobijemo domaćina. Najvažnija u cijeloj priči su 3 boda, mada igrom ne mogu biti zadovoljan. Pritisak je uvijek veliki izazov i svi mu se uvijek jako veselimo, ali jučer nas je nadvladao u pojedinim momentima, pogotovo na servisu. Ipak iskusniji igrači su znali odgovoriti u ključnim momentima i uspjeli smo privesti utakmicu na željeni način. Čestitam igračima na pobjedi i koristim priliku pozvati publiku naredni vikend da isprate ove momke, jer su zaista to zaslužili svojim radom i zalaganjem – rekao je Kemal Bašić, voditelj odbojkaša „Gradina-Herceg“. Za Gradinu su nastupali: Blagojević Dragan, Kešetović Erdin, Imamović Semir, Kemal Bašić, Imamović Sanel, Sinanović Armin, Slanjankić Nedim, Harčinović Alen, Tursunović Sanjin, Kambić Mirza, Dedić Eldar. Čestitamo odbojkašima Gradine-Herceg na uspješnom startu te koristimo priliku da naše građane pozovemo da narednog vikenda, u sklopu drugog kola Premijer lige BiH, podrže naše odbojkaše u susretu sa ekipom Ilijaša.
saznaj više...
Javna rasprava o Ček-listama Okolinskog plana upravljanja za 2 projekta
02 Oct 2015
ImageFederalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i ššumarsta – Jedinica za implementaciju projekata u ššumarstvu i poljoprivredi, u saradnji sa općinom Srebrenik, poziva sve zainteresovane subjekte, nevladine organizacije, stanovnike općine Srebrenik i stanovnike pripadajućih MZ-a, da uzmu učešće u Javnoj raspravi o Ček-listama Okolinskog plana upravljanja za projekte koji će se realizirati u okviru Projekta hitne sanacije od poplava, koji se finansira sredstvima Svjetske banke, a koji su kandidirani ispred općine Srebrenik. Radi se o projektima:
  1. Izgradnja mosta u Donjem Potpeću
  2. Izvođenje radova na sanaciji kritičnih tačaka na Slanjanskoj rijeci
Kompletan tekst poziva na javnu raspravu kao i 2 ček liste za navedene projekte u pdf. formatu možžete preuzeti ovdje:
Poziv za javnu raspravu-opcina Srebrenik 2 - opcinski projekti.pdf (18.13 KB)
Okolisna lista Srebrenik - Izvodjenje radova na sanaciji kriticnih tacaka na Slanjanskoj rijeci.pdf (170.14 KB)
Okolisna lista Srebrenik - Izgradnja mosta u Donjem Potpecu.pdf (167.45 KB)
saznaj više...
Održan VII Sajam pčelarstva i pčelarske opreme Srebrenik-2015
30 Sep 2015
Detalj sa sajma
Detalj sa sajma
Dana 29.09.2015. godine na Trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku, pčelarsko društvo “Roj” Srebrenik organizovalo je VII Sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Srebrenik-2015″, gdje su svoje pčelinje proizvode izložili  pčelari iz BiH i Hrvatske. Bila je to prilika za razmjenu iskustava pčelara, ali i za kupovinu pčelinjih proizvoda po sajamskim cijenama, iako je hladno i kišovito vrijeme doprinijelo manjoj posjeti u odnosu na protekle sajmove. Posjetioci suImage bili u prilici uživati i u prigodnom kulturno – zabavnom programu, a u okviru sajma održano je  i edukativno predavanje na temu: “Api terapija (liječenje pčelinjim proizvodima)” o kojoj je govorio medicinski stručnjak i api terapeut Dino Cerić iz Zenice.  (radio.srebrenik)Image
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1452
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik