Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Direktor Kantonalne agencije za privatizaciju TK Nihad Okanović posjetio općinu Srebrenik
18 Dec 2014
Detalj sa sastanka
Detalj sa sastanka
Dana 17.12.2014.godine, u kabinetu Općinskog načelnika Omerović Nihada, održan je sastanak na kojem su, pored načelnika Omerovića i članova njegovog kabineta,  prisustvovali direktor Kantonalne agencije za privatizaciju TK Nihad Okanović, sekretar općinskih organa uprave, predstavnici Službe za prostorno uređenje, Službe za geodetske i imovinsko pravne poslove i direktor JP "9. septembar". Tema sastanka je provođenje zaključaka skupštine TK vezanih za pokretanje postupaka poništavanja izvršene privatizacije, te provođenje aktivnosti na isknjižavanju javnih dobara iz početnih bilansa komunalnih preduzeća. Direktor kantonalne agencije za privatizaciju TK Nihad Okanović je upoznao prisutne o aktivnostima agencije na provođenju upravnog postupka u vezi sa zahtjevima za odobravanje novog korigovanog početnog bilansa za preduzeća koja su u početnim bilansima privatizovala javna dobra. S tim u vezi kabinet načelnika na čelu sa načelnikom Omerovićem će se uključiti u dalje postupke sa nadležnim službama za ovu oblast, te će, u najkraćem mogućem roku, u koordinaciji sa Kantonalnom agencijom za privatizaciju TK privesti kraju gore navedene aktivnosti.
saznaj više...
Rang lista za raspodjelu sredstava za pomoć u izgradnji dvije uništene stambene zgrade
15 Dec 2014
Rang lista
Rang lista
Komisija za raspodjelu sredstava za pomoć u izgradnji dvije uništene stambene zgrade je 12.12.2014. godine izvršila bodovanje validnih pristiglih prijava i sačinila rang listu koja je kao slika data u prilogu.
saznaj više...
Najava 24. sjednice Općinskog vijeća Srebrenik
15 Dec 2014
ImageU utorak  16.12.2014. godine, u Plavoj sali Doma kulture, sa početkom u 10,00 sati, održati će se 24. sjednica Općinskog vijeća (OV) Srebrenik. Na dnevnom redu bi se trebalo naći 8 tačaka, kako slijedi: 1) Razmatranje Konačnog Izvještaja procijenjene štete nastale prirodnom nepogodom od poplave i klizanja i slijeganja zemljišta u periodu od 14.05. do 10.12.2014. godine, 2)Razmatranje Prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu, 3)Razmatranje Prijedloga Odluke o određivanju prostora za mirna okupljanja, 4)Razmatranje Prijedloga Odluke o prenosu na upravljanje parking automata na području grada Srebrenika, 5)Razmatranje Prijedloga Programa sanacije vodotoka i šteta od poplava na području općine Srebrenik, 6)Razmatranje Prijedloga Programa sanacije oštećenja cestovne infrastrukture na području općine Srebrenik nastalih usljed prirodnih nepogoda, 7)Razmatranje Prijedloga Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist Cvijanović Dragomira sin Jove iz Bijeljine i 8)Razmatranje Informacije o postupku prijema radnika-medicinskog osoblja u JZU „Dom zdravlja“ Srebrenik.
saznaj više...
Još jedan lagan zadatak za odbojkaše Gradine-Herceg, upisana nova tri boda
15 Dec 2014
Iako je prošle sedmice oficijelno završena odbojkaška polusezona, igraju se još dva kola iz zimskog dijela. Jedno od tih kola (VIII) odbojkaši Gradine-Herceg igrali su u Brčkom protiv ekipe Galeba i zabilježili još jednu laganu pobjedu rezultatom 3:0. 
S druge strane naše odbojkašice su istim rezultatom poražene u Gračanici.

OK „GALEB“ BREZOVO POLJE - OK „GRADINA HERCEG“ 
 0:3 (14:25, 19:25, 16:25)
ŽOK „GRAČANICA-FORTEX“ - OK „GRADINA-HERCEG“     3:0 (25:14; 25:22; 21:25) 

Naši odbojkaši i nakon osmog odigranog kola Superlige FBiH ne znaju za poraz. Na gostovanju u Brčkom, gdje je domaćin bila ekipa OK „Galeb“ Brezovo Polje, upisali su nova tri boda. Već u prvom setu su pokazali pobjednički metalitet, te ga okončali sa 11 poena prednosti (14:25). Slična situacija je bila i u drugom i trećem setu (19:25; 16:25), pa s pravom možemo reći da je ovo bilo lagan zadatak za, nadamo se, buduće igrače Premier lige. Odbojkašice, sa druge strane, gube još jednu utakmicu rezultatom 3:0. Zasad je to oslabljena i poprilično neiugrana ekipa, ali se nadamo da neće tako i ostati.
saznaj više...
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović organizirao sastanak sa upravom JZU Dom zdravlja Srebrenik
14 Dec 2014
Detalj sa sastanka
Detalj sa sastanka
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je juče organizirao sastanak sa upravom JZU Dom zdravlja Srebrenik kako bi se prevazišao problem u provođenju procedure zapošljavanja - angažovanju potrebnih zdravstvenih radnika, iako izvršna vlast nije nadležna za sprovođenje navedene procedure nego je njena uloga praćenje i koordiniranje rada javnih ustanova i javnih preduzća čiji je osnivač Općina Srebrenik. Na osnovu posljednjih dešavanja mogla se primijetiti tendencija da se problematika za
Načelnik Omerović: -Problematika prijema radnika u DZ se nastoji ispolitizirati i prebaciti njen teret na izvršnu vlast općine Srebrenik
Načelnik Omerović: -Problematika prijema radnika u DZ se nastoji ispolitizirati i prebaciti njen teret na izvršnu vlast općine Srebrenik
koju nije nadležan općinski načelnik sa svojim kabinetom, nastoji ispolitizirati i prebaciti njen teret na izvršnu vlast općine Srebrenik te općinskog načelnika kao predstavnika izvršne vlasti. Postupci koji su poduzeti od strane općinskog načelnika i njegovog kabineta su u skladu sa zakonom kada je u pitanju predmetna problematika, te je shodno tome u cilju zaštite zakonitosti procedura zapošljavanja zaposlenika u javne ustanove i proslijeđen dopis upravi JZU Dom zdravlja Srebrenik. Na ovom sastanku je postignut dogovor da se ova problematika u vidu informacije tretira na narednoj hitnoj sjednici Općinskog vijeća te, stim u vezi, i donesu
Saopćenje za javnost Općinskog načelnika
Saopćenje za javnost Općinskog načelnika
određeni zaključci, kao i da se u hitnom roku ide u proceduru raspisivanja konkursa od strane JZU Dom zdravlja Srebrenik.
Dopis načelnika JZU Dom zdravlja Srebrenik
Dopis načelnika JZU Dom zdravlja Srebrenik
U prilogu se nalazi: Dopis JZU Dom zdravlja Srebrenik, Saopćenje za javnost i dvije fotografije.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1396
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik