Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Načelnik Nihad Omerović posjetio Člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića
20 Nov 2014
Detalj sa prijema u zgradi Predsjedništva BiH
Detalj sa prijema u zgradi Predsjedništva BiH
Na incijativu i poziv Člana Predsjedništva BiH gospodina Bakira Izetbegovića, Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je boravio u posjeti u okviru koje je upriličen sastanak u zgradi Predsjedništva BiH. Glavne teme razgovora su bile ekonomski razvoj i uspostava saradnje općine Srebrenik sa potencijalnim investitorima. Na prijedlog gospodina Bakira Izetbegovića Načelnik općine Srebrenik će se ubrzo susresti i sa predstavnicima Fondacije za razvoj odnosa sa BiH - BIGMEV, kako bi se veoma brzo inicirala i uspostavila saradnja sa privrednicima iz Turske, potencijalnim investitorima na području općine Srebrenik. Načelnik Nihad Omerović je iskoristio priliku i čestitao gospodinu Bakiru Izetbegoviću na izboru za Člana Predsjedništva BiH, te mu poželio još bolje rezultate u obavljanju državničkih obaveza. Predsjednik Izetbegović je obećao svesrdnu pomoć i podršku u cilju ostvarivanja i jačanja poslovno privredne saradnje općine Srebrenik sa općinama i privrednicima u Turskoj, kao i drugim prijateljskim zemljama i investitorima. U narednom periodu će se obaviti niz predradnji koje prethode organiziranju B2B sastanaka srebreničkih i turskih privrednika.
saznaj više...
Održan radni sastanak sa predstavnicima KRAFT GRUPE iz Njemačke
19 Nov 2014
Detalj sa radnog sastanka
Detalj sa radnog sastanka
Dana 19.11.2014. godine, u kabinetu općinskog načelnika Omerović Nihada, održan je radni sastanak sa predstavnicima "KRAFT  GRUPE" iz Njemačke, koju je predvodio Žarko Pavlović, predstavnik ove njemačke grupacije za Bosnu i Hercegovinu, zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju. Ova grupacija se bavi poslovima na sanacijama postojećih deponija krutog otpada, prikupljanju i preradi svih vrsta kućanskog, privrednog, medicinskog i organskog otpada, njegovom odlaganju, obradi, preradi i tretmanu. Uz korištenje najmodernijih tehnologija od smeća i otpada se može napraviti veliki posao i biznis. Kako je rečeno, ovaj projekat na području naše Općine bi se mogao realizovati u nekoliko faza, uz izgradnju potpuno novog postrojenja za selekciju i tretman navedenih vrsta otpada. Uskoro se očekuje novi radni sastanak i konkretniji podaci vezani za realizaciju ovog, za našu Općinu, vrlo značajnog projekta, koji bi dugoročno riješio problem prikupljanja, odvoza,  selekcije, odlaganja i prerade svih vrsta otpada: iz domaćinstava, privrednih društava, zdravstvenih ustanova, klaonica, farmi, ugostiteljskih objekata i sl.
saznaj više...
Općinski načelnik primio delegaciju predstavnika Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH
19 Nov 2014
Detalj sa prijema
Detalj sa prijema
Dana 18.11. 2014. godine, općinski načelnik Nihad Omerović je primio delegaciju predstavnika Sindikata državnih službenika i namještenika F BiH. Delegaciju su činili: Predsjednik samostalnog sindikata, Salih Kruščica, zamjenik predsjednika, Zoran Jovanović, predsjednik Kantonalne koordinacije TK-a, Amir Sejdinović i predsjednik Sindikalne organizacije u Srebreniku,  Midhat Mujčinović. Razgovaralo se o aktualnim pitanjima i problematici vezanoj za zakonske obaveze poslodavca i usklađivanjima prava radnika, izabranih i imenovanih dužnosnika, državnih službenika i namještenika.
saznaj više...
Načelnik općine Srebrenik upriličio prijem za članove Upravnog odbora Udruženja privrednika
18 Nov 2014
Detalj sa prijema članove UO Udruženja privrednika općine Srebrenik
Detalj sa prijema članove UO Udruženja privrednika općine Srebrenik
Svjestan činjenice da u lokalnim zajednicama u kojima općinska administracija razvija isključivo javnu infrastrukturu, a zapostavlja privrednu infrastrukturu potrebnu za razvoj malih i srednjih preduzeća koja generišu zapošljavanje, neminovno dolazi do opadanja ekonomske aktivnosti i životnog standarda građana, što na kraju dovodi do odljeva stanovništva uzrokovanog ekonomskim i socijalnim faktorima, načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je 17.11.2014. godine, u svom kabinetu, upriličio prijem za članove UO Udruženja privrednika općine Srebrenik, na čelu sa predsjednikom Hercegovac Sulejmanom. Načelnik općine je tokom sastanka više puta istakao značaj naših privrednika i njihovih privrednih društava za općinu Srebrenik, njen imidž i životni standard naših sugrađana. Pridržavajući se obećanog u predizbornoj kampanji i napisanog u programskoj platformi, načelnik Omerović je privrednicima obećao svesrdnu pomoć i najavio skoro formiranje dva stručna tima, čiji će prevashodni zadatak biti stvaranje što povoljnije poslovne klime na području naše Općine, kao i maksimalnu podršku privrednicima u cilju pojednostavljivanja procedura i obezbjeđivanja svih potrebnih dokumenata i dozvola koje su u nadležnosti Općine. Na sastanku je istaknuta činjenica da privrednici na području općine Srebrenik ipak pobjeđuju sve nedaće, opstaju i razvijaju se na izuzetno zahtjevnom domaćem i stranom tržištu. Predsjednik UPS i članovi UO UPS su se zahvalili na prijemu i gostoprimstvu uz konstataciju da samo zajedničkim snagama i sinergijom možemo graditi imidž prosperitetne i napredne Općine.
saznaj više...
Ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Branka Đurić posjetila općinu Srebrenik
18 Nov 2014
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je za delegaciju FMOIT-a upriličio prijem
Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je za delegaciju FMOIT-a upriličio prijem
Ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Branka Đurić je dana 17.11.2014. godine, sa svojim saradnicima, posjetila općinu Srebrenik. Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je za delegaciju FMOIT-a upriličio prijem, nakon čega je u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik održana i prezentacija na temu "Anaerobni tretman otpadnih voda i organskog otpada". Prezentaciju je održao Dragan Šulović, savjetnik ministrice za okoliš i turizam. Prezentaciji je prisustvovao značajan broj privrednika, direktora javnih preduzeća i ustanova, predstavnici Kompanije "BINGO", kao i šefovi općinskih službi, te savjetnici općinskog načelnika. Prisutnima su se obratili načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović i ministrica FMOIT-a Branka Đurić. Oni su u svojim izlaganjima istakli značaj i potrebu tretmana otpadnih voda i organskog otpada, a sve s ciljem zaštite okoliša i
U Plavoj sali Doma kulture Srebrenik održana je prezentacija na temu Anaerobni tretman otpadnih voda i organskog otpada
U Plavoj sali Doma kulture Srebrenik održana je prezentacija na temu Anaerobni tretman otpadnih voda i organskog otpada
zdravlja ljudi. Prezentacija nam je potvrdila da se plansko rješavanje prikupljanja i uklanjanja otpada, uz njegovu selekciju i pravilan tretman, može pretvoriti u velike uštede energije, ostvarenje prihoda/zarade, stvaranje novih radnih mjesta, a prije svega će zaštititi vodotoke, zemljište i zrak. Načelnik općine Srebrenik se zahvalio ministrici Branki Đurić i njenim saradnicima na svesrdnoj pomoći u realizaciji projekata iz domena FMOIT-a, koje je Općina Srebrenik do danas podnijela navedenom ministarstvu.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1388
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik