Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Rang lista privrednika sa manje od 3 zaposlena koji su pretrpjeli štetu usljed prirodne nesreće
28 Oct 2014
ImageNa osnovu tačke III. Odluke o utvrđivanju prioriteta u raspodjeli sredstava privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće broj  02/1-14-021842/14 od 23.09.2014. godine  i tačke I. Odluke o  dopuni navedene Odluke broj 02/1-14-22387/14 od 30.09.2014. godine, te člana 7. Pravilnika o bližim kriterijumima, postupku i dokumentaciji neophodnoj za ostvarivanje prava za dodjelu novčanih sredstava privrednim subjektima sa manje od troje zaposlenih na području općine Srebrenik  koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće broj:07-1357/14  od 07.10.2014.g, Općinski načelnik je raspisao Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava privrednim subjektima na području općine Srebrenik sa manje od troje zaposlenih koji su pretrpjeli štete usljed prirodne nesreće. Nakon što je nadležna općinska komisija u proteklom periodu razmotrila sve pristigle zahtjeve sačinila je dana 27.10.2014. godine sljedeću rang listu: rang lista privrednici.pdf (650.00 KB).
saznaj više...
Održan Festival plesa i folklora - In memoriam Suad Hodžić Brzi
27 Oct 2014
Detalj sa festivala
Detalj sa festivala
U organizaciji ''Gradskog teatra Srebrenik'' u Srebreniku je održan  ''Festival plesa i folklora'' In memoriam-Suad Hodžić Brzi. Festival je počeo 19.10.2014. sa večeri folklora kom prilikom su posjetioci mogli vidjeti natjecanje  sedam KUD-ova iz cijele BiH, dok je domaćin Gradski folklorni ansambl-Srebrenik nastupio revijalno. Kao prateći program za tu veče je održana prva samostalna izložba slika srebreničkog slikara Behadera Glotića Šiša. Pobjednici prve večeri u kategoriji folklor su:
1.    KUD ''Brčansko kolo''- Brčko Distrikt
2.    KUD ''Prijatelji'' -Jablanica
3.    KUD'' Mladi rudar''- Dobrnja, Tuzla
Druga takmičarska noć je takođe donijela dosta uzbuđenja, a na programu je bilo natjecanje u orijantalnom plesu. Iako je bilo najavljeno natjecanje i u modernim plesovima, prije svega Hip-Hop, zbog malog broja prijavljenih, nastupila je revijalno jedna Hip-Hop plesna grupa ''City Theatre'' u pauzi programa. Inače prateći program ovaj puta je bio skoro na nivou glavnog programa, gdje je modna agencija ''Fashion Company'' priredila reviju svečanih haljina i vjenčanica, kom prilikom je 20 djevojaka iz cijele BiH nosilo preko 60 kreacija, modnog salona Modiana-Srebrenik. Nakon revije proglašeni su pobjednice natjecanja u kategoriji  orijentalni ples:
1.    Erna Gibić- Gradačac
2.    Elvira Bašić- Gračanica
3.    Mejra Junuzović Doboj -Istok
Pobjednice natjecanja u kategoriji  orijentalni ples u društvu organizatora festivala
Pobjednice natjecanja u kategoriji orijentalni ples u društvu organizatora festivala
Nakon ove uspješne organizacije festivala, organizator najvaljuje da će i sljedeće godine održati ovaj festival te pokušati podići isti na još viši nivo. U vremenu opće krize u BiH, bilo je lijepo vidjeti da ima interesa za ovu vrstu umjetnosti kako kod učesnika, tako i kod publike. Dovoljno je istaći da se preko 200 učesnika iz cijele BiH, u programu koji je trajao dvije večeri, predstavilo našoj publici. Takođe vrijedi istaći velike zasluge znatnog broja mladih ljudi, kako profesionalaca, tako i volontera - pomoćnog osoblja iz srebreničkog ''Gradskog teatra-Srebrenik'' koji su uradili sve kako bi se brojni gosti ugodno osjećali u Srebreniku. Festival su podržali brojni sponzori od kojih su najznačajnjiji: općina Srebrenik, restoran Evropa i Modina-Srebrenik, dok su medijski pokrovitelji NTV Jata, Radio Srebrenik i Dnevni avaz.
saznaj više...
UNDP planira pomoći u obnovi 77 stambenih objekata na području općine Srebrenik
24 Oct 2014
ImageDana  22.10.2014.godine u Sarajevu je održan radni sastanak u organizaciji UNDP-a, na kome su prezentirane aktivnosti u vezi sa sanacijama posljedica prirodnih nepogoda u 2014 i planom za 2015. godinu. U ime općine Srebrenik ovom skupu su prisustvovali, privremeni vršilac dužnosti Općinskog načelnika, gospodin Samir Muratović i novoizabrani Općinski načelnik, gospodin Nihad Omerović. Kako je rečeno na sastanku, za općinu Srebrenik će  29.10. 2014. godine biti raspisan Javni poziv za sanaciju šteta od poplava i klizišta. Poziv će biti objavljen na Oglasnoj ploči općine Srebrenik, na zvaničnoj web stranici: www.srebrenik.ba, lokalnim medijima kao i jednim dnevnim novinama. Za općinu Srebrenik je planirana pomoć u obnovi 77 stambenih objekata, a prijavni obrasci će se moći preuzeti u šalter sali općine Srebrenik. Prijave i predaja popunjenih obrazaca će se takođe vršiti u šalter sali naše općine. UNDP će nastaviti svoje aktivnosti na pružanju pomoći postradalima u BiH i u 2015. godini, pa se nadamo da će još više naših sugrađana moći dobiti priliku da apliciraju i dobiju pomoć u sanaciji svojih stambenih objekata. 
saznaj više...
Sretna i berićetna Nova 1436. hidžretska godina
24 Oct 2014
ImageDana 24.10.2014. godine, prema lunarnom kalendaru, sa zalaskom sunca-akšamom  (17,55 sati) nastupa Nova 1436. hidžretska godina. Arapska riječ "hidžra" znači iseljenje poslanika Muhammeda alejhiselama i njegovih sljedbenika iz Mekke u Medinu 622. godine. Muslimani Bosne i Hercegovine i Balkana općenito, na razne načine obilježavaju Hidžretsku novu godinu. U džamijama se obilježava uz učenje Kur'ana, prigodan program i predavanja vezana za hidžru. Preseljenje Poslanika Muhammeda alejhiselama i prvih muslimana iz Mekke u Medinu, hidžra, polazna je tačka računanja vremena muslimanskog kalendara, a ovaj historijski događaj muslimani su uzeli za početak svoje ere. Hidžretska godina traje oko 354 dana, a sastoji se od 12 mjeseci. Jedanaest dana je kraća nego u sunčevom kalendaru. To čini da se datum Hidžretske nove godine razlikuje svake godine. Hidžretski kalendar je službeni kalendar u mnogim islamskim zemljama, a posebno u Saudijskoj Arabiji. Druge islamske zemlje koriste gregorijanski kalendar za civilne svrhe i okrenuti su hidžretskom kalendaru samo za vjerske potrebe. Hidžretska nova godina je državni praznik u zemljama kao što su: Bangladeš, Komori, Džibuti, Egipat, Indonezija, Irak, Iran, Jordan, Kuvajt, Libanon, Libija, Malezija, Maldivi, Mauritanija, Maroko, Senegal, Sudan, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemen.
Sretna i berićetna Nova 1436. hidžretska godina, svim našim sugrađanima muslimanima, kao i svim muslimanima svijeta.
 
 PREDSJEDAVAJUĆI  O.V.     PRIVREMENI  V.D. OPĆINSKOG NAČELNIKA      
 
 Bono Nišandžić s.r.                                 Samir  Mutratović  s.r.
saznaj više...
Javni konkurs za dodjelu novčanih sredstava za pomoć u obnovi vlasnicima uništenih stambenih zgrada
24 Oct 2014
ImageNa osnovu člana 38. Statuta općine Srebrenik („Službeni glasnik općine Srebrenik“, broj:1/08), tačke IX Programa stambenog zbrinjavanja i pomoći u obnovi i izgradnji stambenih objekata, stradalim od prirodne nesreće na području općine Srebrenik („Službeni glasnik općine Srebrenik“, broj:8/14) člana 6. Pravilnika o bližim kriterijumima, postupku i dokumentaciji neophodnoj za ostvarivanje prava za dodjelu novčanih sredstava i građevinskog materijala na ime pomoći vlasnicima uništenih stambenih zgrada na području općine Srebrenik („Službeni glasnik općine Srebrenik“, br. 9/14) i zaključka Kolegija Općinskog načelnika od 15.10.2014.godine, na prijedlog Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti i Općinske službe civilne zaštite, Općinski načelnik objavljuje: 
Javni konkurs 
za dodjelu novčanih sredstava za pomoć u obnovi vlasnicima uništenih 
stambenih zgrada na području općine Srebrenik. 
Predmet javnog konkursa je dodjela novčanih sredstava vlasnicima (pravnim ili faktičkim) uništenih stambenih zgrada na području općine Srebrenik za pomoć u obnovi stambenih zgrada  uništenih tokom djelovanja prirodne nepogode od poplave i klizišta proglašene Odlukom Općinskog načelnika broj:07-781/14 od 14.05.2014. godine. Za pomoć vlasnicima uništenih stambenih zgrada obezbjeđuju se sredstva u budžetu općine Srebrenik za ove namjene u ukupnom iznosu od 202.600,12 KM. Kompletan tekst Javnog konkursa možete preuzeti ovdje:JAVNI KONKURS.doc (46.00 KB).
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1386
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik