Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Saopštenje za javnost o zimskom održavanju prohodnosti puteva na području općine Srebrenik
07 Jan 2016
ImageSlužžba za prostorno uređenje i zašštitu okolice je medijima dostavila sljedeće saopšštenje za javnost o zimskom održžavanju prohodnosti putnih pravaca na području općine Srebrenik, koje prenosimo u cjelosti: 
-
Obavješštavaju se građani da je općina Srebrenik sa JP „9. septembar“ Srebrenik, u skladu s Zakonskim i podzakonskim propisima, zaključila ugovor o zimskom održžavanju gradskih ulica, lokalnih i nerazvrstanih cesta na području općine Srebrenik za zimu 2016. godine. Zimsko održžavanje javnih saobraćajnica se sprovodi u skladu s Operativnim programom radova na održžavanju prohodnosti gradskih ulica, lokalnih i nerazvrstanih cesta na području općine Srebrenik za 2016. godinu, koji u pdf. formatu možžete preuzeti ovdje: Operativni program zimske sluzbe 2016.pdf (85.33 KB), uz angažžovanje vozila i radne snage komunalnog preduzeća, kao i vozila kooperanata, tako da je trenutno na terenu angažžovano ukupno 12 vozila za ove potrebe. Obzirom na kapacitete i opremljenost komunalnog preduzeća za obavljanje poslova zimske služžbe, te činjenicu da je proteklih dana intenzivno padao snijeg i ledena kišša, molimo građane svih naseljenih mjesta sa područja općine Srebrenik da vrššiocima poslova zimske služžbe pružže svaku pomoć u smislu da obavezno u ššto kraćem roku sa kolovoza cesta i trotoara uklone sva parkirana vozila, eventualne deponije materijala i druge stvari i građevine ostavljene na kolovozima i trotoarima cesta koje mogu biti prepreka za kvalitetno čišćenje snijega i leda. Za sve eventualne primjedbe na kvalitet i način obavljanja ovih usluga građani mogu kontaktirati komunalno preduzeće na dežžurne telefone broj: 035/644-032, 035/645-714 ili na mobilni telefon broj: 061/392-391. Takođe, napominjemo da je članom 129. i 131. Odluke o komunalnom redu („Sl. glasnik općine Srebrenik, broj: 6/06 i 10/11) između ostalog propisano da su za uklanjanje snijega i leda sa trotoara i prilaza uz zgrade i leda sa krovova zgrada, odgovorni vlasnici ili korisnici zgrada, stanova ili poslovnih prostora, zatim da je prilikom uklanjanja snijega i leda, iste zabranjeno odlagati i bacati na trotoare i kolovoz saobraćajnica, te da nadležžna Inspekcija, građanima koji postupaju suprotno naprijed navedenom, možže izreći odgovarajuću kaznu ili pokrenuti odgovarajući prekrššajni postupak. U tom smislu, molimo građane i pravne subjekte da u skladu s odredbama naprijed navedene Odluke očiste kolske i pješšačke pristupe prema svojim stambenim i poslovnim objektima, ne ugrožžavajući pri tome javne saobraćajnice. Ujedno obavješštavamo sve građane da su trenutno svi lokalni putni pravci na području općine Srebrenik prohodni, te da se saobraćaj odvija otežžano zbog ugažženog snijega i ledene kišše koja stvara poledicu. Trenutno nisu očišćene sve ceste III kategorije (sokaci) u pojedinim naseljenim mjestima, a služžbe za obavljanje ovih poslova su na terenu i planirano je da svi putevi uz upotrebu zimske opreme budu prohodni u veoma kratkom roku.
saznaj više...
Novogodišnja priredba i dodjela paketića za djecu sa posebnim potrebama
06 Jan 2016
Detalj sa priredbe i dodjele paketia
Detalj sa priredbe i dodjele paketia
Dana 31.12.2015. godine u Centru za djecu sa posebnim potrebama, pri Udružženju građana penzionera – civilnih invalida I i II kategorije Općine Srebrenik, je upriličena Novogodiššnja priredba i dodjela paketića za djecu sa posebnim potrebama, koju su spremili i organizovali osoblje Centra i njihovi šštićenici. Priredba je bila kruna njihovog rada i truda, ššto se moglo i vidjeti iz same priredbe. Priredbi je prisustvovao i načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović sa saradnicima, koji im se tom prilikom i obratio prigodnim govorom. Načelnik se u svom govoru zahvalio Centru za djecu sa posebnim potrebama naImage svemu ššto rade. Također, je napomenuo da je do sada pružžao pomoć te da će nastaviti pružžati  podrššku i u narednoj godini ovoj ustanovi, te da će pomoći da se na najefikasniji način stvore ššto bolji uslovi za bolji žživot korisnika Centra. Priredbi su prisustvovali i mnogi drugi gosti i roditelji djece koja posjećuju Centar.Image
saznaj više...
Sretan Božić i pravoslavna Nova godina
06 Jan 2016
ImageU ime zakonodavne i izvrššne vlasti općine Srebrenik, u lično ime kao i u ime  našših saradnika, svim građanima općine  Srebrenik, pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujemo najiskrenije čestitke povodom Božžića i pravoslavne Nove godine.

Sretan Božžić i pravoslavna Nova godina !

                                  
PREDSJEDAVAJUĆA         OPĆINSKI NAČELNIK:
         OV-a:
    Vesna Mijić                   Nihad Omerović,  dr. sci.
saznaj više...
Odbojkaš Gradine-Herceg Alen Harčinović najbolji sportista Srebrenika u 2016. godini
04 Jan 2016
Zajednička fotografija svih dobitnika priznanja
Zajednička fotografija svih dobitnika priznanja
Tradicionalno krajem decembra 2015. godine, na prigodnoj svečanosti održžanoj u kino sali Centra za kulturu i informisanje  u Srebreniku, dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim sportistima općine Srebrenik u 2015. godini, a za najboljeg sportistu je proglaššen najbolji odbojkašš Gradine-Herceg Alen Harčinović, koji je sa Odbojkašškim klubom Gradine izborio povratak u Premijer ligu BiH. Komisija u sastavu Adnan Mujkić, Ibro Ibrić i Amir Arifović, zajedno sa koordinatorom Upravnog odbora Nuragom Husarićem, na osnovu ranije izrađenih kriterija donijela je Odluku ko su najbolji sportisti na području ove Općine po kategorijama i to:
KATEGORIJA NOGOMETA
1.Najbolji kadet: Osmanović Amer (OFK Gradina), 2.Najbolji junior: ŽIlić Edin (OFK Gradina), 3.Najbolji senior: Moranjkić Jasmin (FK Seona), 4.Najbolja nogometaššica: Hadžžić Alma (ŽOFK Gradina).
KATEGORIJA DVORANSKI SPORT
1.Najbolji pionir: Salkić Amar (ŠS Silver-Kings), 2.Najbolji kadet: Ahmeljić Abdulgani (Koššarkašški klub Gradina), 3.Najbolji junior: Zahirović Amir (Koššarkašški klub Gradina), 4. Najbolji senior: Harčinović Alen (OK Gradina-Herceg).
KATEGORIJA BORILAČKI SPORTOVI
1.Najbolji pionir: Džžombić Nuraga (KK 1. mart), 2. Najbolja juniorka seniorka: Hadžžić Minela (KK 1. mart),  3. Najbolji junior senior: Salihbaššić Sakib (KK 1. mart).
Sportski savez je dodijelio i posebna priznanja i to:
1.Ordagić Amer (fudbaler F.K. Sloboda Tuzla) za afirmaciju sporta izvan općine Srebrenik, 2.Hasanbegović Melisa (nogometaššica S.F.K. Sarajevo) za afirmaciju sporta izvan općine Srebrenik, 3.Privredno drušštvo HIFA Teššanj: za finansijsku podrššku sporta na području općine Srebrenik u 2015. godini, 4.Restoran Evropa Srebrenik- za finansijsku podrššku sporta na području općine Srebrenik u 2015. godini, 5.Babajić Damir-Koššarkašški invalidni klub Zmaj Gradačac za afirmaciju invalidskog sporta, 6.Hodžžić Admir iz Srebrenika: za doprinos nogometnom sportu na području općine Srebrenik, 7.Musić Suad iz Seone: za rad u nogometnom sportu na području općine Srebrenik, 8. Selimović Fahrudin: za afirmaciju i razvoj nogometnog sporta na području općine Srebrenik u 2015. godini.            (pressing.ba)
saznaj više...
Sniježni pokrivač u Srebreniku preko 30 centimetara
04 Jan 2016
ImagePrvi ovogodiššnji snijeg donio je sa sobom kako zimske radosti tako i nevolje za vozače i ššetače. Naime, snijeg koji je počeo intenzivno padati u subotu u večernjim satima, u Srebreniku je već premaššio visinu od 30 centimetara. Snijeg na gradskim saobraćajnicama nije očišćen u potpunosti, ššto predstavlja pravi izazov za sve vozače, dok su u pojedinim dijelovima grada trotoari također zapuššteni i zatrpani snijegom. Daleko težža situacija je u padinskim dijelovima grada te u udaljenim mjesnim zajednicama. Snijeg je u nedjelju nastavio intenzivno padati, ššto je stvorilo puno problema zimskim služžbama i vozačima motornih vozila, ali i vlasnicima poslovnih i stambenih objekata koji su zameteni sniježžnom mećavom.Image Zimske služžbe su na terenu, ali zbog intenzivnih padavina i izuzetno niskih temperatura, većina kolovoza je prilično zaleđena. Magistralni put Tuzla-Oraššje i regionalni putni pravac Srebrenik-Gračanica su prohodni, ali zbog zaleđenog kolovoza i ugažženog snijega saobraćaj se odvija usporeno kao i na brojnim drugim lokalnim putnim pravcima. Tokom ponedjeljka se očekuje prestanak padavina i temperature  oko 10 stepeni ispod nule ali i ledena kišša tako da se upozoravaju vozači da, bez prijeke potrebe, ne koriste motorna vozila, posebno uzevšši u obzir da je veoma malo očišćenih parking mjesta u Srebreniku te se praktično tešško možže i pronaći mjesto za parkiranje.  (foto: Mujkić Osman-avaz.ba)
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1463
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik