Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Čestitka povodom Uskrsa
18 Apr 2014
ImageČast nam je i zadovoljstvo, u lično ime i u ime  naših saradnika, kao i svih građana općine  Srebrenik,  uputiti  svim našim sugrađanima – pripadnicima katoličke  vjeroispovijesti,  iskrene čestitke u povodu nastupajućih  uskršnjih  blagdana, sa željom da blagdansko vrijeme protekne u ozračju mira, radosti porodičnog okupljanja i dijeljenja radosti sa najbližima.
 
SRETAN  USKRS  I  BOŽJI  BLAGOSLOV  NA  SVE  DOBRE  LJUDE  !  
 
Općinski načelnik:             Predsjedavajuća OV-a:
Sanel Buljubašić                  Vesna Veselčić
saznaj više...
Tinja se izlila iz svog korita te poplavila dio naselja Centar Špionica
17 Apr 2014
Ambulanta i matični ured u Špionici
Ambulanta i matični ured u Špionici
Veliko nevrijeme praćeno hladnim vremenom, susnježicom te jakom kišom je pogodilo kompletno područje BiH pa i općinu Srebrenik. Kiša, koja neprekidno pada 24 sata, dovela je do naglog porasta vodostaja rijeke Tinje koja se izlila iz korita na nekoliko mjesta na području općine Srebrenik. Najteža situacija je u naseljima Centar  Špionica, Bare te Crvenom Brdu. Nivo rijeke Tinje kod Koprića mosta na ulazu u naselje Bare dostigao je nivo veći od tri metra. -Najugroženija je ulica Hasana Kikića.
Poplava u Špionici
Poplava u Špionici
Ovdje smo postavili pumpu koja baca 1.800 litara vode u minuti. Voda još nije prodrla u kuće i nastojimo da ne dođe do toga, ali su pristupne ulice poplavljene, kaže komadir Vatrogasne jedinice Srebrenik, Rajib Džaferović. Situacija je najteža u Centru Špionica gdje je voda sve bliže kućama, a poplavljen je i pristup lokalnoj ambulanti te matičnom uredu. Lokalno stanovništvo uz pomoć Civilne zaštite općine Srebrenik nastoji da pomoću nasipa spriječi ulazak vode u kuće. Pričinjena je velika šteta na poljoprivrednim usjevima kao i na voćnjacima. U Crvenom
Poplava u Špionici
Poplava u Špionici
brdu je klizište odsjeklo put, tako da 26 domaćinstava ne mogu izvan sela. Djeca iz svih ovih ugroženih mjesta nisu bila obavezna danas doći u školu, a to se odnosi i na one iz područne škole u Babunovićima.  U večernjim satima kiša i dalje pada ali znatno manjim intenzitetom tako da se stanje na mnogim područjima polako popravlja,
Poplava u Ormanici
Poplava u Ormanici
ali se situacija od strane građana kao i članova Civilne zaštite i dalje neprekidno prati.   (slike: pressing.ba, radiosrebrenik.ba, srebrenik.net, građani)
Poplava u Ćehajama
Poplava u Ćehajama

Ul. Hasana Kikića u naselju Bare
Ul. Hasana Kikića u naselju Bare

saznaj više...
U Srebreniku održana centralna manifestacija obilježavanja Dana armije za područje TK
16 Apr 2014
ImageU organizaciji Saveza demobilisanih boraca TK-a, u Srebreniku je 15.04.2014.godine, održana centralna manifestacija obilježavanja 22. godišnjice formiranja Armije RBiH za područje Tuzlanskog kantona. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici općinskih i kantonalnih vlasti, Udruga Bošnjaka branitelja Hrvatske iz Zagreba i Splita, Kluba Bošnjaka u Narodnoj skupštini RS-a, Oružanih snaga BiH, te oko 350 predstavnika boračkih organizacija s područja Tuzlanskog kantona i iz Podrinja. ImageNakon svečanog postrojavanja na Gradskom poligonu, upriličen je svečani defile svih učesnika manifestacije ulicama Srebrenika, a potom su brojne delegacije polaganjem cvijeća na centralno šehidsko spomen-obilježje odale dužnu počast poginulim braniteljima BiH. Održana je i svečana akademija, na kojoj su evocirane uspomene na 15. april 1992. godine, kada je i zvanično formirana Armija Republike BiH. Na dane ponosa i slave iz aprila 1992. godine u svojim obraćanjima podsjetili su Sanel Buljubašić, načelnik općine Srebrenik, Ibrahim Salihović, ratni komandant 211.  oslobodilačke brigade ImageSrebrenik, Zudin Mahmutović, ministar za boračka pitanja u Vladi TK, Bahrija Umihanić, premijer Vlade TK-a, Slađan Ilić, predsjednik Skupštine TK i Nijaz Hodžić, predsjednik Saveza demobilisnaih boraca TK-a. –„Nastala u krvi i kricima vlastitog naroda, Armija Republike BiH bila je respektabilna vojna sila koja je, zajedno s pripadnicima policije, osigurala slobodu svim građanima naše države. Svaka stopa zemlje Bosne natopljena je krvlju njenih šehida i upravo zbog toga nikada ne smijemo zaboraviti one koji su u četvorogodišnjoj borbi s višestruko nadmoćnijim neprijateljem dali najviše u odbrani nezavisnosti i suvereniteta naše države“, Imageistakao je Hodžić, naglasivši da je samo u zoni odgovornosti Drugog korpusa Armije RBiH za slobodu, koju danas uživamo, svoje živote dalo 11.000 boraca. Predstavnicima institucija i kolektiva koji su dali poseban doprinos u rješavanju socijalno-statusnih pitanja boračke populacije  Naser Orić, ratni komandant odbrane Srebrenice uručio je „Zlatne plakete“. Ovo priznanje su dobili Sanel Buljubašić, načelnik općine Srebrenik, Mersed Mujčić iz Gračanice, d.o.o. „Herceg“ Srebrenik, Općinsko vijeće Srebrenik i Skupština ImageTuzlanskog kantona.ImageSa nekoliko slika prikazujemo kako je obilježena 22. godišnjica A RBiH u Srebreniku.


Image
saznaj više...
U četvrtak 17.04.2014. godine zbog obuke matičara matični uredi neće raditi
16 Apr 2014
U okviru projekta uspostave Centralnog matičnog registra Federacije Bosne i Hercegovine, a na osnovu našeg opredjeljenja da koristimo softver Datanova za povezivanje sa Centralnim matičnim registrom, Itineris d.o.o. Tuzla organizuje obuku za sve matičare i administratora općinskog informacionog sistema. Obuka će se održati u četvrtak 17.04.2014. godine u BIT Centru u Tuzli, sa početkom u 10:00 h. Na trening su pozvani svi matičari i općinski administrator. S tim u vezi obavještavamo građane da nijedan matični ured na području općine Srebrenik sutra, u četvrtak 17.04.2014. godine, neće raditi. 
Odluka o poništavanju javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova upravnih odbora JU
15 Apr 2014
ImageDana 15.04.2014.godine Općinski načelnik Sanel Buljubašić je donio Odluku o poništavanju javnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova upravnih odbora javnih ustanova čiji je osnivač općina Srebrenik. Kompletan tekst Odluke možete pogledati u priloženoj slici.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1284
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik