Prva strana
Općinska uprava
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Održana vanredna konferencija za štampu Općinskog štaba CZ Srebrenik
13 Aug 2014
Detalj sa vanredne press konferencije Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik
Detalj sa vanredne press konferencije Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik
Dana 11.08.2014.godine održana je vanredna konferencija za štampu Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik, na kojoj su o posljedicama posljednjih katastrofalnih poplava na području srebreničke općine govorili Bajro Imširović, načelnik Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik i Vesna Veselčić, zapovjednica Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik. Učesnici press konferencije su istakli da duboko saučestvuju s građanima koji su pretrpjeli štete od poplava, naglasivši da među preko 1.000 stambenih i drugih objekata, koji su proteklih dana bili pod vodom, ima i onih koji su po četvrti put poplavljeni u posljednja tri mjeseca. Prema informacijama s terena, istakao je načelnik Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik Bajro Imširović, samo u posljednjim poplavama šteta na stambenim i drugim objektima, te infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu procjenjuje se na iznos od preko 50 miliona maraka, a ukupna šteta u elementarnim nepogodama u posljednja tri mjeseca iznosi blizu 80 miliona maraka. U cilju prevencije novih poplava, rečeno je na press konferenciji, upućen je zahtjev Agenciji za slivno područje rijeke Save, da hitno po skraćenoj proceduri odabere izvođače radova na regulaciji korita rijeke Tinje i uklanjanju ogromnih nanosa šljunka, mulja i drveća koji onemogućavaju normalan protok vode.
saznaj više...
Protesti u Barama  blokiran put Srebrenik  Gračanica kod pružnog prelaza
11 Aug 2014
Detalj blokade pružnog prelaza u Barama
Detalj blokade pružnog prelaza u Barama
Grupa građana naselja Bare i Sječe, ogorčeni posljedicama posljednjih poplava, danas su blokirali regionalni put Srebrenik – Gračanica u Barama, kod pružnog prelaza. Građani zahtijevaju da se poduzmu hitni radovi na produbljavanju korita rijeke Tinje i izgradnji betonskog zida koji bi štitio pomenuta naselja, ali i ostala koja su smještena nizvodno od Koprića mosta. Kako saznajemo, uskoro se očekuje sastanak predstavnika nezadovoljnih građana sa predstavnicima općinske vlasti, na kojem će se razgovarati o ovim zahtjevima. Trenutno je navedena putna komunikacija odblokirana ali nezadovoljni građani najavljuju blokadu i narednih dana tako da prije kretanja ovim putem provjerite u
Naredba o mobilizaciji radno sposobnih građana u ugroženim naseljima
Naredba o mobilizaciji radno sposobnih građana u ugroženim naseljima
 PS Srebrenik da li je pružni prelaz blokiran ili ne. Inače, danas u 08,00 sati održana je sejdnica Općinskog štaba civilne zaštite Srebrenik na kojoj je donesena Naredba o mobilizaciji radno sposobnih građana u ugroženim naseljima a navedenu naredbu možete pogledati u prilogu kao sliku.  
saznaj više...
Ansambl Zefir u Srebreniku održao Bajramski koncert
10 Aug 2014
Detalj sa bajramskog koncerta
Detalj sa bajramskog koncerta
U organizaciji Ansambla “Zefir”, a uz nesebičnu pomoć mnogobrojnih sponzora, u prepunoj dvorani Sportsko rekreativnog centra u Srebreniku, ramazanski Bajram je obilježen na najdostojanstveniji način. Tradicionalno obilježavanje bajrama u Srebreniku je postalo prepoznatljivo po koncertima ilahija, kasida i sevdaha koji građanima priušti, iz godine u godinu sve kvalitetniji Ansambl “Zefir”. Ovogodišnjem bajramskom koncertu je prisustvovalo više od 1000 ljubitelja ovog muzičkog žanra, koji su uživali u dvosatnom programu kojeg su vrijedni članovi Ansambla “Zefir” pripremali u posljednjih nekoliko mjeseci. Predsjednik UM “Zefir” Srebrenik i dirigent istoimenog ansambla profesor muzike Jasmin Brašnjić je nakon koncerta izjavio: -“Svjesni situacije u društvu te određenog zastoja u razvoju kulture, očuvanju tradicije, običaja i vjerskih vrijednosti, “Ansambl “Zefir” želi da građanima naše regije omogući alternativu u obilježavanju bajramskih praznika. Pokušavamo da damo maksimum svojih mogućnosti i da mlađim generacijama pokažemo kako se proslavljaju bajramski praznici. Ramazanski Bajram je jedan od najvažnijih praznika muslimana u kojem se potencira zajedništvo, obilazi se rodbina, sjećamo se bosanskih šehida koji su zaslužni što mi danas živimo i obilježavamo naše praznike.” “S obzirom na sve lošiju praksu mladih da se prilikom proslavljanja bajramskih praznika ponašaju neadekvatno, te ove vjerske praznike proslavljaju na neadekvatnim mjestima uz nedolično ponašanje, alkohol i sl., osjećamo potrebu, ali i obavezu da im svojim radom i organizacijom ovakvih koncerata ponudimo jednu kvalitetnu alternativu. Naš cilj je da kroz naše nastupe u javnosti predstavimo mlade, talentovane i već prilično afirmirane izvođače, pjevače i muzičare iz našeg grada, te da zajednički doprinosimo razvoju kulturne scene našeg Srebrenika. Vjerujem da će se svi koji su prisustvovali koncertu složiti sa mojom konstatacijom da je “Zefir” sinoć organizovao jedan fantastičan koncert, te koristim priliku da se zahvalim svim članovima na nesebičnom zalaganju prilikom organizacije i implementacije dvosatnog programa.” – istakao je predsjednik Brašnjić. Poseban pečat bajramskom koncertu je dala, jedna od najpoznatijih interpretatorki sevdaha u Bosni i Hercegovini, zeničanka sa sarajevskom adresom Hasiba Agić. (srebrenik.net)
saznaj više...
Kampanja policije u Srebreniku - Budi na pravoj strani života. Izaberi život bez oružja
10 Aug 2014
ImageU sklopu kampanje „BUDI NA PRAVOJ STRANI ŽIVOTA. IZABERI ŽIVOT BEZ ORUŽJA“ koja se provodi uz podršku Centra za kontrolu streljačkog i lakog naoružanja u istočnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC), UNDP-a, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Misije OSCE-a u BiH, Vlade Velike Britanije, UNICEF-a i WORLD FUTURE COUNCIL-a koja je usklađena sa Međunarodnim standardima za kontrolu malog oružja (ISACS), službenici policije PS Srebrenik, su dana 05.08.2014.godine, na šetalištu u Centru Srebrenika, realizovali promociju navedene kampanje, koju inače finansira Evropska unija. Cilj kampanje je animirati i informisati što veći broj građana da bez ikakvih sankcija mogu predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju.  Zakon o amnestiji FBiH oslobađa od prekršajnog ili krivičnog gonjenja svakog građanina koji dobrovoljno preda nelegalno naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva. Tim povodom građanima je izvršena podjela letaka kao i drugog propagandnog materijala. Bila je ovo prilika da se građani obavijeste da ucilju zaštite lične sigurnosti građana, lica kojau posjedunedopušteno drže oružje,isto mogu predati u nadležnu policijsku stanicu pozivom na besplatan broj 122, a stručni i osposobljeni policijski službenici, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite, doći će na navedenu adresu i opasna sredstva preuzeti na siguran način. Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona apeluje i poziva građane da dobrovoljno, bez ikakvih sankcija predaju nelegalno oružje, čije držanje predstavlja opasnost za njih, članove njihove porodice i cijele lokalne zajednice.
saznaj više...
Izvještaj OpŠCZ Srebrenik od 10. avgusta u 15 sati
10 Aug 2014
ImageNakon katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile općinu Srebrenik stanje na terenu je i dalje izuzetno teško ali se život polako normalizuje. Već danas se može sa sigurnošću reći da su štete prouzrokovane nedavnim poplavama i klizištima puno veće od onih koje su nas zadesile u maju 2014. godine. Naši sugrađani rade na otklanjanju posljedica i saniranju šteta u svojim objektima i dvorištima, kao i na putevima i saobraćajnicama koje vode do njihovih kuća i naselja. I danas je na terenu sedam ekipa sa mehanizacijom, angažovanih od strane štaba CZ na sanaciji oštećenja na putevima, mostovima i klizištima. Skoro svi putni pravci za naša naselja ili dijelove naselja su prohodni i očekuje se da u toku današnjeg dana svi putevi i komunikacije budu prohodni do svake kuće. U dijelovima naselja Brda, Duboki Potok, Tinja i Špionica došlo je do prekida u snabdijevanju vodom i strujom, a u prekidu su i PTT veze. Ekipe JP „Vodovod i kanalizacija“ su već na terenu i intenzivno rade na normalizaciji snabdijevanja vodom, kao i ekipe elektrodistribucije i PTT-a. Organizovan je iImage odvoz krutog otpada i naplavina iz naših naselja, a do sada su kamioni JKP „9. septembar“ izvezli preko 1.000 tona otpada. Apeluje se na naše sugrađane da se samoorganizuju i jedni drugima pomognu u sanaciji šteta i uspostavljanju normanog života na području naše Općine. Štab CZ danonoćno radi i koordinira svim akcijama na terenu, kako bi čim prije uspostavili potpunu normalizaciju života.
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1342
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik