Prva strana
Općinska uprava
Tenderi
O Srebreniku
Privreda
Kultura
Sport
Kontakt info
Linkovi - Veze
 
Elektronski registar
Odbojkaši prvi poraz ove sezone doživjeli u Kaknju, odbojkašice u porazu osvojile set
16 Nov 2015
OK Gradina-Herceg Srebrenik
OK Gradina-Herceg Srebrenik
Srebrenički odbojkaši u okviru šestog kola Premijer lige FBiH gostovali su u Kaknju, gdje su doživjeli prvi poraz ove sezone rezultatom 3:1 (25:18,21:25,25:22,25:17). OK „Kakanj 78“, višestruki prvak i osvajač KUP-a BiH, je uspio prekinuti pobjednički niz odbojkaša „Gradina-Herceg“. Bio je to poprilično napet susret, baš onako kako se i očekivalo od ovog meča. Nakon što su domaćini u prvom setu slavili sa 25:18, publika je očekivala nastavak dominacije na terenu. Međutim, odbojkaši „Gradine-Herceg“ prave preokret rezultatom 21:25. To ipak nije pomelo Kakanjce, koji naredna dva seta u potpunosti drže igru u svojim rukama i privode utakmicu kraju (25:22; 25:17). Nakon ove utakmice naši odbojkaši se nalaze za drugom mjestu sa tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu „Mladost“ Brčko, a derbi utakmica vrha tabele igra se ove sedmice, gdje su naši odbojkaši domaćini Brčacima. S druge strane, odbojkašice „Gradine-Herceg“ odigrale su odličnu utakmicu uz podršu domaćih navijača, ali nažalost sreća opet nije bila na njihovoj strani. Odbojkašice OK „Žepče“ uspjele su osvojiti prva dva seta tijesnim rezultatima 22:25 i 23:25. Treći set u potpunosti je pripao domaćim odbojkašicama, koje su odradile odličan posao te na kraju i osvojile set visokom razlikom poena 25:16. Ipak, za potpuni preokret utakmice falilo je malo iskustva, malo sreće i manje sudijskih grešaka na štetu naše ekipe, tako da su gostujuće odbojkašice odnijele tri boda u Srebreniku, osvojivši četvrti set rezultatom 22:25. 
Osim dodijeljenih poena i setova, na utakmici je bilo mnoštvo dodijeljenih kartona za domaću ekipu, koja nije mogla ostati ravnodušna na pojedine sudijske odluke. Trener OK „Gradina-Herceg“ Sead Šabić dobio je crveni karton (kazna), crveni + žuti karton zajedno (isključenje) te crveni + žuti karton odvojeno (odstranjenje). Direktor takmičenja će nakon prikupljenih izjava i shodno težini prekršaja izreći zabranu nastupa treneru Šabiću u trajanju od 1 do 3 utakmice, te poduzeti ostale mjere i radnje u skladu sa aktima OS FBiH. Naša odbojkašica Ajla Kadić u četvrtom setu je također dobila crveni karton (kazna). Vrijedi pomenuti još jednom da je u subotu u Srebreniku derbi utakmica OK „Gradina-Herceg“ : OK „Mladost“ Brčko, dok će ženska ekipa ugostiti prvoplasiranu ekipu iz Gračanice. 
saznaj više...
Obavijest iz PS Srebrenik
13 Nov 2015
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
S ciljem sigurne vožžnje u zimskim uslovima, iz Policijske stanice Srebrenik podsjećaju vozače motornih vozila, da je Zakonom o osnovama sigurnosti saobraćaja u BiH, odnosno Pravilnikom o saobraćaju u zimskim uslovima (Služžbeni glasnik BiH broj 13/07), propisano da vozila moraju posjedovati zimsku opremu u periodu od 15. novembra do 15. aprila. Pod zimskom opremom koju trebaju imati motorna vozila u zimskim uvjetima podrazumijeva se:
a)  Za putnička motorna vozila i ostala motorna vozila čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3.500 kg i nemaju višše od 8 sjedišta:
1) zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena sljedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježžne pahuljice na stilizovanom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm,
2) gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajući lanci koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova.
b)    Za motorna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg i autobuse:
Imajući u vidu gore navedeno, policijski službenici MUP TK-a će kontinuirano provoditi pojačane mjere prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, s ciljem provjere posjedovanja propisane zimske opreme.
Za nepridržžavanje navedenih zakonskih odredbi predviđene su novčane kazne za fizička lica koje se kreću u iznosu od 40 KM, a ako je tim prekrššajem izazvana saobraćajna nezgoda, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 50 do 200 KM, odredit će se jedan kazneni bod i možže se izreći zašštitna mjera u trajanju do dva mjeseca. Novčanom kaznom od 500 do 5000 KM propisana je kazna za preduzeće ili drugo pravno lice i za odgovorno lice u preduzeću u iznosu od 100 do 300 KM.
Pored navedenih zakonskih obaveza savjetujemo vozače da u vozilima posjeduju strugalicu za led i sredstvo za odmrzavanje stakla i brave. Vozači, doprinesite povećanju ukupnog stepena bezbijednosti u saobraćaju i smanjenju broja saobraćajnih nesreća koje nastaju kao posljedice nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožžnje i načina vožžnje u zimskim uslovima.
saznaj više...
Odbojkašice igraju u subotu na domaćem terenu, odbojkaši putuju u Kakanj
13 Nov 2015
Odbojkašice Gradine Herceg
Odbojkašice Gradine Herceg
U okviru ššestog kola Premijer lige BiH za mušškarce, odbojkašši „Gradine-Herceg“ idu na gostovanje u Kakanj, koji trenutno na tabeli zauzima četvrto mjesto. U vezi sa utakmicom koja je pred njima, Kemal Baššić, trener i kapiten OK „Gradine-Herceg“ nam je rekao: „Očekivanja od utakmice u Kaknju su kao i od svake druge utakmice, iznijeti na teren svo znanje i umijeće koje posjedujemo, pa ćemo vidjeti za koji rezultat je to dovoljno. Ne gledamo dalje od naredne utakmice i ne zanosimo se nekim bajkovitim rezultatima u bliskoj budućnosti, ali se moramo nositi i sa tim očekivanjima javnosti, jer smo sami podigli letvicu visoko. Jedno je sigurno, utakmici neće manjkati borbenosti i kvaliteta i ljubitelji odbojke taj dan u gradskoj kakanjskoj dvorani će sigurno profitirati.“ S druge strane žženska ekipa OK „Gradine-Herceg“ na domaćem terenu dočekuju ekipu ŽOK „ŽŽepče“. Uz podrššku publike u SRC u Srebreniku u subotu od 16:00, nadamo se pozitivnom rezultatu domaćih odbojkaššica.
saznaj više...
Kingsi bolji od Gradine u gradskom derbiju
11 Nov 2015
KK Silver Kings Srebrenik
KK Silver Kings Srebrenik
U punoj dvorani u  Srebreniku odigrano je drugo kolo Lige mladih RKS Tuzla u kom su se sastali KK Silver Kings i KK Gradina, dva kluba iz Srebrenika. Odigrane su utakmice u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji a obje pobjede su odnijele ekipe Silver Kingsa. Pioniri Kingsa su bili uvjerljivi i odnijeli pobjedu rezultatom 45-20. Kod kadeta smo također gledali utakmicu gdje je ista ekipa,  tokom cijele utakmice, imala vodstvo od oko 20 poena razlike. Krajnji rezultat je bio 69-52 u korist Silver Kingsa. -“Razvoj koššarke u Srebreniku ide po planu koji smo kreirali prije 12 godina kada smo i osnovali prvi košarkašški klub. Ovo je bila najposjećenija koššarkašška utakmica u Srebreniku nakon dugo vremena.” – istakao je Edis Bajrektarević, predsjednik ŠŠS Silver Kings.
saznaj više...
Obavještenje o javnim raspravama po pitanju nacrta budžeta općine Srebrenik za 2016. g.
10 Nov 2015
ImageObavješštavaju se građani da će se Javna rasprava po pitanju nacrta budžžeta općine Srebrenik za 2016. g., nacrta programa izgradnje infrastrukture za 2016. g. i nacrta programa uređenja gradskog građevinskog zemljiššta na području općine Srebrenik za 2016. g., sprovoditi od 12.11.2015. godine do 20.11.2015. godine. Javni poziv sa terminima održžavanja javnih rasprava kao i nacrt budžžeta općine Srebrenik za 2016. godinu te nacrti preostala dva dokumenta će biti dostupni na uvid svim građanima općine Srebrenik kod predsjednika MZ-a (izuzev nacrta Programa uređenja gradskog građevinskog zemljiššta na području općine Srebrenik za 2016. g., koji će biti samo za područje MP Srebrenik), na portirnici u zgradi organa uprave općine Srebrenik te u pdf. formatu ovdje:

-Javni poziv za javne rasprave 2016.pdf (56.57 KB)
-Nacrt budzeta opcine Srebrenik za 2016.g.PDF (934.38 KB)
-Nacrt Programa izgradnje infrastrukture na podrucju opcine Srebrenik u 2016.g..PDF (566.19 KB)
-Nacrt Programa uredjenja gradskog gradj. zemljista opcine Srebrenik u 2016.PDF (162.63 KB) 
saznaj više...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća > Kraj >>

Rezultati 6 - 10 od 1464
Savez općina i gradova Federacije BiH
Savez općina i gradova Federacije BiH
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada Tuzlanskog kantona
Agencija za državnu službu FBiH
Agencija za državnu službu FBiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)
BiH Auto Moto Klub
Mladi.Info
Dany d.o.o. Srebrenik
Dany d.o.o. Srebrenik
sponzor stranice
Da li ste za prelazak matičnih ureda iz MP-a u Srebrenik